De juiste prijs voor bitcoin nu is $43.000, zegt PlanB

Als je het aan de Nederlandse analist PlanB en zijn modellen vraagt, dan zou de bitcoin koers op dit moment op ongeveer 43.000 dollar moeten liggen. Althans, als je de bitcoin koers voorspelt op basis van de S&P 500, de belangrijkste aandelenindex van de Verenigde Staten.

Niet iedereen is het daarmee eens

Overigens zijn de reacties op de analyse van PlanB over het algemeen niet heel goed. Veel mensen vragen zich af waar überhaupt de vergelijking tussen bitcoin en de S&P 500 vandaan komt. De Nederlandse collega-analist van PlanB, Gert van Lagen, zegt dat de analyse van de populaire analist wat hem betreft echt nergens op slaat.

Het klinkt natuurlijk wel interessant om op basis van deze grafiek een koers van 43.000 dollar te voorspellen en voor veel mensen zal het een welkom bericht zijn. Maar het is nog maar de vraag of we er überhaupt waarde aan kunnen hechten.

Dat lijkt op dit moment niet het geval, want de koers van bitcoin handelt ver onder de voorspelling van 43.000 dollar. In die zin kun je zeggen dat het een voorspelling is die ons weinig leert of vertelt. Achteraf is het makkelijk praten als de koers dit soort modellen volgt, maar bitcoin bewijst keer op keer dat het over het algemeen niet in modellen te stoppen is.

Nieuwe all-time high in aantocht?

In een volgende tweet speculeert PlanB alweer over een nieuwe all-time high tijdens deze halving-cyclus. Dat zou voor het eerste in de geschiedenis van bitcoin zijn dat er een zogenaamde driedubbele top in de grafiek komt tijdens een cyclus.

Het is zeker mogelijk dat bitcoin richting een nieuwe all-time high beweegt als de problemen in het financiële systeem zich zo blijven ontwikkelen als ze de afgelopen weken gedaan hebben.

Als er straks daadwerkelijk sprake is van een gigantische bankencrisis, dan kan het zijn dat de geldprinters echt weer aanmoeten en het strenge optreden van de centrale banken van de afgelopen maanden voor niets was.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....