De King Oogt Vermoeid: Bitcoin Koers daalt 2.5% naar $62.850

In de laatste 24 uur is de Bitcoin koers met 2.5% gedaald. Meer dan de daling zelf, baart de recente koerstrend ons zorgen. Een belangrijk supportgebied staat op het punt voor de vierde keer in korte tijd getest te worden. Zal het standhouden, of moeten we ons voorbereiden op een forse bearish uitbraak?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

In de afgelopen maanden hebben we een sterke uptrend gezien die zich langs de 200 MA’s omhoog bewoog. Eind maart werd duidelijk dat deze uptrend overging in een zijwaartse trend. We vroegen ons af of dit een tijdelijke adempauze was of het begin van een trendwijziging.

Twee weken geleden verloren we de 200 MA’s als trendsupport. Hierdoor erkenden we dat een tijdelijke trendomkeer een reëel scenario was geworden, wat het nog steeds is. De vraag die nu speelt is: hoe lang zullen we onder de MA’s blijven? En hoe ver naar beneden gaan ze ons brengen?

Aan het begin van deze week slaagde bitcoin er niet in om de 200 MA’s terug te winnen, wat resulteerde in een zogenoemde ‘bearish retest’. Dit leidde tot een koersdaling van meer dan 5%. Op dit moment lijkt het erop dat de koers op het punt staat om voor de vierde keer in korte tijd de onderkant van de prijsrange $60.500 te gaan opzoeken.

De onderkant van de prijsrange is een belangrijk supportgebied dat moet voorkomen dat we op korte termijn verder wegzakken richting $56.000, en mogelijk daaronder naar het grotere supportgebied rond $50.000.

Het terugwinnen van de 200 MA’s zou een eerste serieus teken van kracht zijn. Dit zou  rechtvaardigen om onze aannames en verwachtingen bij te stellen. Zolang dit niet gebeurt, moeten we de huidige marktsituatie erkennen zoals die is.

We willen vooral de winsten die we in de afgelopen maanden hebben behaald beschermen. Zo kunnen we maximaal profiteren wanneer de bullmarkt weer in volle glorie hervat wordt!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we de huidige marktsituatie in één oogopslag. Er is een aanzienlijke prijsrange van $60.500 tot $72.000. Binnen deze range is momenteel een neerwaartse trend zichtbaar.

De laatste keer dat de bovenkant van deze range werd getest, markeerde dit de recentste hoge piek. Daarna volgde een koersdaling tot aan de onderkant van de range op $60.500, een ‘lower low’. Recentelijk was er een bearish afwijzing bij de 200 MA’s (4 uur), rond het midden van de prijsrange op $66.250. Dit vormde een ‘lower high’.

Zolang de bearish trend voortduurt volgt er een ‘lower low’, ergens onder $60.500 dus. Wat zou duiden op een neerwaartse uitbraak uit de range.

Kortom, de huidige situatie ziet er niet positief uit. Een teken van kracht op de 4-uursgrafiek is nodig om ons perspectief te kunnen bijstellen naar voorzichtig bullish. Tot die tijd is het belangrijk om het supportgebied rond $60.500 goed in de gaten te houden.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...