De obligatiemarkt heeft weinig vertrouwen dat Coinbase in 2028 nog leeft

De obligatiemarkt heeft weinig vertrouwen dat Coinbase in 2028 nog leeft

In navolging van de problemen bij FTX, zijn verschillende gecentraliseerde machten binnen de industrie in de problemen gekomen. Ook bij het beursgenoteerde Coinbase lijkt niet alles op rolletjes te lopen, want de obligaties die in 2028 aflopen, gaan nu voor 0,51 dollar op de dollar over de toonbank.

Wat betekent dit?

In feite zegt de obligatiemarkt hiermee dat ze de kans meer dan aanwezig achten dat het Coinbase niet lukt om in 2028 nog aan zijn schuldverplichtingen te voldoen. Dit gaat namelijk over obligaties die in 2028 aflopen en een effectief rendement van 17,77 procent op jaarbasis betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat rendement betalen ze alleen als Coinbase op dat moment inderdaad nog in leven is, wat volgens de markt dus allesbehalve een zekerheid is. Overigens hoeft dat niets te maken te hebben met de huidige gezondheid en staat van het bedrijf, het kan ook zijn dat de markt meer vertrouwen heeft in andere spelers.

Brian Armstrong verkoopt zijn aandelen

Verder lijkt het erop dat CEO Brian Armstrong ook even weinig vertrouwen heeft in de toekomst van zijn bedrijf. Armstrong verkocht op 11 november ruim 29.000 aandelen in Coinbase en haalde daarmee enkele miljoenen op.

Dit deed Brian Armstrong opvallend genoeg in de dagen nadat bekend werd dat FTX niet in staat zou zijn om overeind te blijven. Mogelijk wist hij op dit moment al meer en verwacht hij dat er een moeilijke tijd aankomt voor de industrie, want waarom zou hij zijn aandelen anders verkopen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties