Duitse beurswaakhond tikt Coinbase op vingers

Coinbase is door de financiële toezichthouder in Duitsland op de vingers getikt. Ze moeten hun ‘organisatorische problemen’ aanpakken.

‘Coinbase Duitsland heeft zaakjes niet op orde’

De Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) zegt in een verklaring dat de cryptobeurs op het gebied van risicomanagement, personeelsbeleid en IT-systemen hun zaakjes niet op orde heeft. De tekortkomingen zijn aan het licht gekomen tijdens een externe audit van de jaarrekening van Coinbase Duitsland. De waarschuwing is sinds 27 oktober afgegeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de ogen van de beurswaakhond overtreedt Coinbase Duitsland hiermee de voorschriften van de bankwet. Zo moet een organisatoe over voldoende risicodragend vermogen beschikken, over voldoende personeel en over noodsystemen mocht er sprake zijn van een hack. Ook de beloningsstructuur is ‘niet transparant’. Ook moet Coinbase aantonen welke externe partijen ze inhuurt om in – en uitgaande transacties te doen.

Registratie

Coinbase heeft vorig jaar groen licht gekregen van Bafin om cryptocurrency’s aan te bieden en te bewaren voor Duitse particulieren en bedrijven. Ook in Nederland heeft de Amerikaanse crypto exchange een registratie gescoord.

Het is saillant genoeg ook de Duitser Daniel Seifert die onlangs als hoogste baas van Coinbase in Europa benoemd is. Coinbase geldt als de grootste cryptobeurs van Amerika, sinds april 2021 is het bedrijf genoteerd aan de beurs met aandeel COIN. Net zoals zoveel tussenpersonen moet ook Coinbase gaan bezuinigen in de huidige bearmarkt.

Lees meer over:
CoinbaseDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...