Deadline voor terugbetaling van ruim 100.000 bitcoin van Mt. Gox verplaatst naar 2024

Nobuaki Kobayashi, de trustee van de failliete cryptobeurs Mt. Gox, heeft de deadline voor het terugbetalen van de schuldeisers van de beurs gewijzigd.

Nieuwe deadline

Eerst stond deze deadline nog gesteld op 31 oktober 2023, maar deze is nu met exact een jaar verlengd tot 31 oktober 2024.

Uitbetaling van 24.000 schuldeisers Mt. Gox verplaatst naar uiterlijk oktober 2024

In een brief van 21 september schreef Kobayashi dat hij toestemming heeft gekregen van de rechtbank van Tokio. De termijn voor de uitbetaling (base repayment, red.), de vervroegde aflossing van het vaste bedrag (early lump-sum repayment, red.) en de tussentijdse aflossing (intermediate repayment, red.) zijn alle drie verlengd.

Bovendien legt Kobayashi uit dat de schuldeisers van het terugbetaalplan die de nodige informatie hebben verstrekt. Eind dit jaar zullen de eerste individuen worden uitbetaald.

“Houd er rekening mee dat het schema kan worden gewijzigd, afhankelijk van de omstandigheden, en dat de specifieke timing van de terugbetalingen aan elke crediteur voor de rehabilitatie nog niet is vastgesteld.”

Er is nog 142.000 bitcoin, 143.000 BCH en 69 miljard Japanse yen in kas om uit te delen aan de schuldeisers. Dat is een stuk minder dan het initieel verloren gegane bedrag van 850.000 BTC.

Mount Gox was een van de eerste cryptobeurzen van de wereld. Ooit was het goed voor meer dan 70% van alle transacties. Na een hack in 2011 en andere problemen die erop volgden, kwam het in 2014 in een faillissement terecht. Naar verluidt zijn er ongeveer 24.000 schuldeisers die al jaren wachten op hun geld. Daar komt nu dus mogelijk nog een jaar bij op.

Onlangs kwam er ook nieuws naar buiten dat de identiteit van de hackers van de beurs bekend waren. Het Amerikaanse ministerie van Justitie verwijst naar de twee mannen achter BTC-e. De twee Russen Alexey Bilyuchenko en Aleksandr Verner zijn aangeklaagd door het DOJ.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...