Deribit leidt investeringsronde in Finst van €4 miljoen

Persbericht: Na een succesvolle lancering eerder dit jaar in Nederland, is cryptoplatform Finst in recordtijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders in het Nederlandse crypto-landschap. Met transactiekosten die gemiddeld 82% lager zijn dan andere grote Nederlandse crypto beurzen en een unieke focus op veiligheid en transparantie, heeft Finst al duizenden actieve crypto-investeerders in Nederland aangetrokken.

Volgens het persbericht van Finst:

  1. Het snelst groeiende cryptoplatform van Nederland, Finst, opgericht door voormalige kernleden van DEGIRO, kondigt de voltooiing aan van een overtekende seedronde van €4 miljoen
  2. De ronde wordt geleid door het moederbedrijf van Deribit, een van ’s werelds toonaangevende crypto-derivatenbeurzen, met deelname van bestaande en angel investeerders.
  3. Deze strategische samenwerking zal Finst helpen om versneld te groeien en het grootste en meest betrouwbare retail crypto platform van Europa te worden.

Het bedrijf laat weten dat het aanzienlijke interesse heeft ontvangen van institutionele investeerders, wat heeft geleid tot een overtekende financieringsronde te midden van economische onzekerheid. Deribit, een van de grootste crypto-derivatenbeurzen ter wereld, heeft via haar moederbedrijf Sentillia de ronde geleid en brengt ongeëvenaarde ervaring in institutionele beurshandel met zich mee.

Bestaande investeerders en angel-investeerders nemen ook deel aan de ronde: “Door de unieke expertise van Deribit op het institutionele segment te combineren met de ervaring van het Finst-team op de retailmarkt, is het bedrijf ideaal gepositioneerd om een crypto platform van wereldklasse in Europa te worden en de missie te vervullen om de hoogste standaarden in de crypto-industrie te zetten.”

De financiering zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen, zich voor te bereiden op internationale expansie en de productdekking uit te breiden. Over een paar weken zal Finst een unieke investeringsoplossing onthullen die tot doel heeft de manier waarop retailbeleggers toegang hebben tot de cryptomarkt radicaal te vereenvoudigen.

Julien Vallet, medeoprichter en CEO van Finst: “We zijn trots op de overweldigende interesse die we hebben ontvangen van zowel angel als institutionele investeerders, vooral gezien de huidige marktcondities. Onze missie wordt goed ontvangen door onze klanten en in de hele cryptogemeenschap. Er is consensus dat Europa behoefte heeft aan een eersteklas crypto platform die zeer veilig is, volledig transparant en waarbij de belangen van de klanten voorop staan. Het hebben van een van ’s werelds grootste crypto-derivatenbeurzen als aandeelhouder brengt ons een stap dichter bij het bereiken van onze ambitie.”

Luuk Strijers, Chief Commercial Officer bij Deribit: “We zijn verheugd om te investeren in Finst en om de missie te ondersteunen om de hoogste beveiligings- en transparantiestandaard in de crypto industrie te zetten. Het state-of-the-art platform, beveiligingsmaatregelen van bankkwaliteit en toewijding aan compliance en transparantie, maakt Finst een opvallende speler op de Europese markt. We geloven in de visie en ervaring van het Finst-team en zijn enthousiast om deel uit te maken van de groei.”

Ga voor meer informatie naar www.finst.com.

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin-logo-bull-run Nieuws
Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

  Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

Nieuws
Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

Bitcoin
BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

Bitcoin
HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

Lees meer