Nieuwe speler op de Nederlandse cryptomarkt: Finst

Nieuwe speler op de Nederlandse cryptomarkt: Finst

Nederland is een nieuw cryptoplatform rijker. Met Finst willen ex-medewerkers van DEGIRO een stap zetten in de industrie. Het bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als Crypto Service Provider.

Het doel lijkt helder: concurreren om de Nederlandse klanten. DEGIRO is een populaire online broker waar je op verschillende manieren kunt investeren in financiële producten zoals aandelen en aanverwanten. Het gaat om een dienst waarbij je bitcoin níet zelf op kunt nemen. Opnames en stortingen gebeuren dus 'gewoon' met de euro.

Met Finst wil men de particuliere markt aanspreken: "Het idee achter het nieuwe cryptocurrency-platform is om de kloof tussen particulieren en professionele beleggers te overbruggen door maximale veiligheid en transparantie te bieden tegen lage tarieven (de laagste transactiekosten in Nederland). Om klanten maximale veiligheid te bieden werkt Finst samen met ’s werelds toonaangevende aanbieder van walletmanagement, Fireblocks. Daarnaast wordt al het geld van klanten aangehouden bij de Nederlandse bank bunq."

In het zogenaamde cryptoregister van toezichthouder DNB vind je verschillende namen. Bedrijven in Nederland moeten zich door deze keuring werken voordat zij diensten mogen aanbieden die te maken hebben met bitcoin. Buitenlandse partijen als Coinbase staan op de lijst, net als alle lokale brokers en beurzen.

Partijen als Binance ontbreken op de lijst, terwijl zij wel diensten aanbieden aan Nederlanders. Partijen als Finst moeten daar tegen opboksen.

Lees meer over:
Bitcoin DNB Nederland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties