Derivatenbeurs BitMEX betaalt salaris van twee Bitcoin en Lightning ontwikkelaars

Bitcoin beurs BitMEX heeft twee ontwikkelaars op de loonlijst gezet om aan open source software te sleutelen.

BitMEX sponsort ontwikkelaars

Het gaat om Rene Pickhardt en Chris Coverdale. Ze zijn de laatste twee developers die financiële steun krijgen uit het subsidiepotje dat voor 2021 apart was gezet. Het tweetal krijgt (in ieder geval) tot mei 2022 $33.333 toegezegd om de komende acht maanden mee te overbruggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit komt overeen met een bedrag van $ 50.000 per jaar. Deze tussentijdse financiering is bedoeld om de ontwikkelaars te helpen om van 'Bitcoin' hun full-time werk te maken.

Bitcoin mining én Lightning

Pickhardt is een bekende naam die zich veel bezig houdt met het Lightning Network. Hij gaat zich focussen op het verbeteren van de betrouwbaarheid van het betaalproces, Ook gaat hij nadenken hoe de kosten op Lightning nóg verder omlaag kunnen.

Ook wil hij meer onderzoek doen naar een optimale flow voor de betalingen door de payment channels, ook bekend als PickhardtPayments. Daarnaast wil hij een aparte library implementeren. Eerder deed hij al een voorstel in de community om de base fee omlaag te brengen naar 0 sats, om zo de routing van betalingen te vereenvoudigen.

Coverdale gaat zich bezig houden met Stratum V2. Dit is een protocol dat mining pools moet decentraliseren. Momenteel kunnen de operators van deze pools zélf kiezen wat er met een block gebeurt, in plaats van dat de individuele miners (die op de pool zijn aangesloten) dat kunnen doen. Dit zou mogelijke censuur op transacties kunnen mitigeren.

In totaal deelt de hefboombeurs nu zes grants uit aan zes verschillende ontwikkelaars. De Nederlander Sjors Provoost maakt sinds augustus dit jaar onderdeel uit van het programma. Ook Calvin Kim (die werkt aan Utreexo), Michael Ford en Gleb Naumenko worden betaald door de beurs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXdonatie