Deutsche Telekom stapt in Bitcoin Mining: Wat dit betekent voor investeerders

3722 totale weergaven
Deutsche Telekom stapt in Bitcoin Mining

Deutsche Telekom, de grootste telecomaanbieder van Europa, heeft aangekondigd Bitcoin te gaan minen via T-Mobile. Dit nieuws zorgt voor veel opwinding onder crypto-enthousiastelingen en investeerders.

Maar wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin en de bredere cryptomarkt?

Een reus in de Telecom wereld

Opgericht in 1995 na de privatisering van het voormalige staatsmonopolie Deutsche Bundespost, is Deutsche Telekom uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende geïntegreerde telecomproviders. Met hoofdkantoor in Bonn opereert het bedrijf in tal van landen en bedient het miljoenen klanten.

De internationale merknaam T-Mobile is vooral bekend in Europa en de Verenigde Staten. Naast de kernactiviteiten in telecommunicatie, investeert Deutsche Telekom actief in digitalisering en innovatie, met grote aandacht voor technologieën zoals 5G-netwerken en het Internet of Things (IoT).

https://twitter.com/BTCPrague/status/1801678830287077670

De ingang naar Bitcoin Mining

Dirk Röder, hoofd Web3-infrastructuur en oplossingen bij Deutsche Telekom-dochter T-Systems MMS, onthulde dit nieuws tijdens de BTC Prague-conferentie. Röder, gekleed in een shirt met een roze Bitcoin-logo, verklaarde dat het bedrijf sinds 2023 een Bitcoin-node en Bitcoin Lightning-nodes heeft geëxploiteerd.

Met veel enthousiasme zei hij: “Met een hart vol trots wil ik een klein geheim onthullen: we gaan binnenkort deelnemen aan ‘digitale monetaire fotosynthese’.” Op aandringen van Bitcoin-influencer Joe Nakamoto bevestigde Röder dat Deutsche Telekom op het punt staat Bitcoin te gaan minen.

Uitbreiding naar de Blockchain wereld

Op 32 mei 2023 kondigde Deutsche Telekom zijn rol aan als validator op Polygon, een prominente Ethereum Layer-2-schaalplatform. Dit markeerde een uitbreiding van de betrokkenheid van Deutsche Telekom bij blockchaintechnologie en demonstreerde steun voor het Polygon-ecosysteem. De dochteronderneming Deutsche Telekom MMS biedt validatiediensten aan op het Polygon-netwerk, naast bestaande werkzaamheden met Q, Flow, Celo, Chainlink en Ethereum.

Dirk Röder benadrukte de voordelen van het Polygon-ecosysteem, waaronder de ontwikkelaarsvriendelijke en hulpbronnenefficiënte aard, evenals de hoge beveiligingsstandaarden van Ethereum. Deze samenwerking stelt Deutsche Telekom MMS in staat om de volledige potentie van blockchaintechnologie te benutten en toepassingen op grote schaal te ondersteunen.

Samenwerking met Fetch.ai en innovatie in AI

In februari 2024 kondigde Deutsche Telekom aan de eerste bedrijfsparter van de Fetch.ai Foundation te worden. Deze non-profitorganisatie, opgericht door Bosch en Fetch.ai, richt zich op het bevorderen van AI- en Web3-technologieën op het Fetch.ai-netwerk. Deutsche Telekom MMS speelt een rol als validator en helpt bij het beveiligen van de gedecentraliseerde Fetch.ai-blockchain. Dit maakt deel uit van een strategisch partnerschap met Bosch en Fetch.ai.

De technologie die aan dit project ten grondslag ligt, maakt gebruik van AI-gedreven autonome agenten die middelen beheren, transacties uitvoeren en verkeersstromen analyseren. De diensten van Fetch.ai worden al gebruikt in sectoren zoals gezondheidszorg, automotive, supplychain management en digitale identiteiten.

Vooruitgang

De toetreding van Deutsche Telekom tot de Bitcoin-mining en blockchain-wereld biedt talloze kansen voor investeerders. Dit kan leiden tot een grotere acceptatie en groei van cryptovaluta’s, wat de markt ten goede komt. Hier zijn enkele actiepunten:

  1. Onderzoek nieuwe projecten: Deutsche Telekom’s betrokkenheid kan een signaal zijn om te kijken naar investeringen in blockchaintechnologieën die worden ondersteund door grote bedrijven.
  2. Volg marktnieuws: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de crypto-wereld. Grote bedrijven zoals Deutsche Telekom kunnen trends beïnvloeden.
  3. Diversifieer je portfolio: Overweeg om je investeringen te spreiden over verschillende blockchain-projecten die door gerenommeerde bedrijven worden ondersteund.
  4. Investeer in innovatie: Technologieën zoals AI en IoT in combinatie met blockchain bieden nieuwe investeringsmogelijkheden.

De cryptomarkt evolueert snel en met de toetreding van bedrijven zoals Deutsche Telekom kunnen investeerders profiteren van nieuwe mogelijkheden.

Door op de hoogte te blijven en strategisch te investeren, kun je je kansen op winst maximaliseren.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...