Deze 10 grote bedrijven accepteren al bitcoin betalingen

Veel Nederlanders zien bitcoin misschien meer als ‘een investering’ dan als ‘het betaalmiddel van de toekomst’. Er zijn echter al tal van grote bedrijven die bitcoin accepteren.

Bitcoin in S&P500

Er gaan de laatste dagen lijstjes rond met daarop tien S&P500-bedrijven of dochterondernemingen die allemaal bitcoinbetalingen willen ontvangen. Naast lokale bedrijfjes in Nederland die op eigen initiatief cryptovaluta accepteren, zijn er dus ook al grote bedrijven waar je je sats kunt spenderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Starbucks – ten eerste Starbucks. De koffiemagnaat accepteert bitcoin in El Salvador door een samenwerking met IBEX Mercado. Maar ook daarbuiten kun je afrekenen met bitcoin. In maart 2020 is er een app gelanceerd waarmee je bitcoinbetalingen kunt doen. De applicatie is gemaakt in samenwerking met Bakkt.

McDonalds – in het verlengde vanStarbucks ligt McDonalds, waar je tevens in El Salvador met bitcoin kunt betalen. Zij werken samen met OpenNode, waardoor ze ook betalingen via het Lightning Netwerk accepteren. Benieuwd hoe dit er aan toe gaat? Check dan onze documentaire!

Microsoft – de softwaregigant uit Washington al sinds 2014 bitcoinbetalingen in de Xbox live-omgeving, voor onder andere Microsoft-games en -apps.

Deze 10 grote bedrijven accepteren al bitcoin betalingen

Whole Foods – dit iet wat onbekendere bedrijf accepteert sins 2019 cryptocurrency’s voor boodschappen. Ze werken samen met Flexa en cryptobeurs Gemini.

AT&T – ook telecombedrijf AT&T begon in 2019 met het accepteren van bitcoin. Zij hebben het geïntegreerd via BitPay, waardoor alle ontvangen gelden direct kunnen worden omgezet in Amerikaanse dollars.

Overstock – al sinds 2014 kun je bij deze detailhandel (voor onder andere meubels) met bitcoin betalen.

Home Depot – ook dit retailbedrijf accepteert bitcoin door een samenwerking met Flexa. Als je wilt, kun je allerlei materialen en gereedschappen aanschaffen met cryptovaluta.

PayPal – betaalbedrijf PayPal mag niet ontbreken. In 2021 integreerde het fintechbedrijf cryptovaluta in hun applicaties, een functie die ze in de loop van de tijd hebben uitgebreid tot veel meer diensten.

Twitch – je zou het niet zeggen, maar ook Twitch staat in de SP500. De streamingsdienst heeft bitcoin en een handjevol altcoins geïntegreerd. Hierdoor kunnen online content-creators eenvoudig vanuit de hele wereld donaties ontvangen.

Etsy – Online winkel- en e-commerce-website Etsy biedt ook de optie aan waarbij iedere individuele winkeliers bitcoin als betaaloptie kan aanzetten.

Gevallen gigant

Voorheen zou Tesla ook in deze lijst staan, ware het niet dat het bedrijf van Elon Musk vorig jaar de bitcoin-betaaloptie weer uitzette. Zijn bedrijf voerde aan dat bitcoinmining slecht zou zijn voor het milieu.

Naast alle bovengenoemde bedrijven, vind je ook Alphabet (het bedrijf achter Google), Amazon, Apple en Berkshire Hathaway terug in de S&P500. Hoewel er de laatste jaren veel geruchten over dit onderwerp ronddwaalden, accepteert geen van hen bitcoin voor hun goederen of diensten.

‘Bitcoinbedrijven’ MicroStrategy en Block staan niet in de aandelenindex.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws