Deze Amerikaanse staat wil bitcoin ontvangen

De Amerikaanse staat Tennessee is op zoek naar een bedrijf om bitcoin op te laan.

Het ministerie van Financiën wil een beroep doen op de markt. Volgens de Nashville Post gaat de staat niet zelf met bitcoin aan de slag, maar wil het wel een deel van hun geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opslaan

Bitcoin is uitermate geschikt om zelf op te slaan, zonder extra diensten. Maar als het gaat om overheidsgeld dan zijn er vaak extra regels gebonden aan de manier van opslaan. Ook is de technische knowhow een probleem.

Tennessee heeft momenteel geen bitcoin of crypto. Mocht er echter een situatie ontstaan waar bijvoorbeeld bitcoin in beslag wordt genomen dan wil de staat wel een makkelijke weg hebben om daar mee om te gaan.

De staat sorteert voor op het mogelijke bezit van BTC. Op 10 mei wordt de keuze bekend gemaakt.

Er ligt nog een wetsvoorstel klaar in Tennessee om de staat en gemeentes toestemming te geven om ook zelf te investeren in cryptocurrency.

Bitcoin in Amerika

De Verenigde Staten levert nog altijd de reservemunt van de wereld: de Amerikaanse dollar. Dat zorgt voor bepaalde belangen die verdedigd moeten worden.

Tegelijkertijd is bitcoin inmiddels een veel besproken onderwerp geworden in de politiek. Met name politici op lokaal niveau maken er een positief agendapunt van.

In Texas richt de energiemarkt zich op bitcoin mining, terwijl in staten als Wyoming ook de financiële sector wat losser wordt gelaten. Aan de andere kant van het spectrum vinden we de staat New York: zij hanteren de strengste eisen voor bitcoinbedrijven in het land.

Ook is bitcoin ondertussen onderwerp van gesprek tijdens verschillende verkiezingscampagnes.

Kortom: er is genoeg gaande rondom bitcoin in de VS. Het nieuws uit Tennessee past in de huidige trend.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...