Bank of America: bitcoin kan aandelen overtreffen in potentiële door Fed veroorzaakte recessie

Het grote Bank of America heeft een waarschuwing afgegeven over de recente acties van de Amerikaanse Federal Reserve. Volgens de zakenbank kunnen de acties van de centrale bank van de Verenigde Staten de economie in de problemen brengen en bitcoin in het zadel helpen.

Kan bitcoin opbloeien tijdens de aankomende recessie?

Na een gevecht van meer dan 2 jaar tegen de COVID-19 pandemie met onder andere de extreme uitbreiding van de balans van de centrale bank, kiest de Federal Reserve in 2022 ineens voor een compleet andere strategie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een ruime verdubbeling van de balans sinds maart 2020, heeft de Federal Reserve besloten om de balans nu te laten krimpen. Sommige rapporten hinten zelfs naar een krimp van tot wel 95 miljard dollar aan assets per maand. Volgens strategen van de Bank of America verslechtert het macro-economische plaatje echter in rap tempo en staat de grootste economie ter wereld mogelijk een recessie te wachten.

De bank waarschuwt klanten dat de meeste assets een periode van grote volatiliteit te wachten staan. Onder meer bepaalde obligaties en aandelen kunnen zware verliezen boeken ten opzichte van andere assets. In dat scenario ziet de Bank of America een gunstig klimaat voor cash, grondstoffen en, interessant genoeg, bitcoin.

Hét moment voor bitcoin?

Dat de Bank of America nu deze mening heeft over bitcoin is interessant, aangezien het niet lang geleden nog weinig toekomst zag voor de digitale munt. In maart 2021 noemde de Bank of America bitcoin nog veel te volatiel om te kunnen dienen als store of value of betaalmiddel.

In de zomer van 2021 begon die mening echter te draaien. Volgens bepaalde rapporten heeft de bank inmiddels zelfs een geheel bitcoin-onderzoeksteam. Niet veel later werd bekend dat het ook een bitcoin futures trading service heeft gelanceerd.

De complete u-bocht van de Bank of America werd definitief in oktober 2021, met een rapport waarin het bitcoin “belangrijk” noemde en de hele industrie als “te groot om te negeren” omschreef. Nu is de grote zakenbank dus van mening dat bitcoin weleens kan schitteren tijdens een volgende recessie.

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....