Deze Amerikaanse staat wil mogelijk plek voor bitcoin in staatskas onderzoeken

383 totale weergaven

Het Lagerhuis van North Carolina heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waarin men voorstelt dat het State Department of State Treasurer kijkt of het in bitcoin kan sparen.

Bitcoin in staatskas

Om precies te zijn gaat het om het uitvoeren van "een onderzoek om de haalbaarheid en potentiële voordelen te beoordelen van het opnemen van bitcoin in de staatskas". Het gaat daarnaast ook om investeringen in goud met de fondsen van de Amerikaanse staat.

Het onlangs geïntroduceerde wetsvoorstel heet "State Precious Metals Depository Study". Je kunt het hier in z'n geheel teruglezen. Het richt zich op de veilige opslag, verzekering en liquidatie van virtuele valuta namens de staat.

De General Assembly heeft het wetsvoorstel aangenomen. Daardoor is het nu aan de Senaat om hier over te debateren.

Ondanks dat het wetsvoorstel ook over 'edelmetalen' gaat, ligt de nadruk ook op de erkenning van het toenemende belang van virtuele valuta (zie G.S. 53-208.42(20)).

Het voornemen is daarom om de potentiële impact te beoordelen voor de financiële strategie van de North Carolina. Daarbij kun je denken aan aspecten zoals inflatie, volatiliteit en systeemkredietrisico's.

Daarbij hoort ook de evaluatie over de voor- en nadelen van het gebruik van "een particuliere custodial of een custody-plek bij een andere Amerikaanse staat". Ze gebruiken hiervoor het woord 'depository'.

Het wetsvoorstel is met succes door het Lagerhuis aangenomen, met 73 leden die voor, 40 tegen en zeven afwezigen. Na de (eventuele) goedkeuring van de Senaat is het aan gouverneur Roy Cooper.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws