‘We moesten van aanpak veranderen’, stelt Amerikaanse toezichthouder

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft handhavingsacties ondernomen tegen verschillende cryptobedrijven, een actie die door veel Amerikaanse wetgevers en industriële leiders is bekritiseerd.

Gurbir Grewal, directeur van de afdeling handhaving van de SEC, heeft naar verluidt gezegd dat de gehele crypto-industrie “gebouwd is rond non-compliance”, wat heeft geleid tot handhavingsacties.

Volgens een rapport van Reuters op 16 juni sprak Grewal tijdens een evenement dat werd georganiseerd door advocatenkantoor Lowenstein Sandler en Rutgers University Law School in New York, waar ook de chief policy officer van Coinbase, Faryar Shirzad, aanwezig was.

De directeur van de SEC-handhaving zei naar verluidt dat de commissie “doordacht en stapsgewijs” had gewerkt aan acties met betrekking tot de cryptoruimte, maar deze aanpak slaagde er niet in om aan te pakken wat de toezichthouder als ongeregistreerde effectenaanbiedingen beschouwde.

“Zelfs als je met een op maat gemaakte reeks regels zou komen, heb je een hele industrie waar de ethos is gebouwd rond non-compliance,” zei Grewal. “Normaal gesproken zou je ook compliance zien, maar dat zien we niet in deze ruimte, dus we moesten van strategie veranderen.”

De SEC en Coinbase – samen met vele andere beurzen, waaronder Binance – zijn het vaak oneens met de toezichthouders in de VS en hun beleid of acties.

Zo kreeg Coinbase een zogenoemde ‘Well’s Notice’. Een Wells-kennisgeving is een brief die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission aan mensen of bedrijven stuurt na afloop van een SEC-onderzoek waarin staat dat de SEC van plan is een handhavingsactie tegen hen in te stellen.

Coinbase volgde in mei met een antwoord. De SEC reageerde met een eigen rechtszaak tegen de crypto-uitwisseling op 6 juni, waarbij verschillende tokens als ongeregistreerde effecten werden genoemd.

De uitkomst van de zaak kan verstrekkende gevolgen hebben voor cryptobedrijven die legaal willen opereren in de Verenigde Staten. Wetgevers van de House Financial Services Committee hebben een hoorzitting gepland op 22 juni om het toezicht op de SEC te bespreken.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...