Deze Amerikaanse universiteit accepteert nu bitcoin

856 totale weergaven

De Bentley University uit Massachusetts accepteert nu bitcoin om collegegelden mee af te rekenen. Het is een van de eerste universiteiten die deze optie biedt.

De Amerikaanse universiteit werkt hiervoor samen met Coinbase, de bekende beurs en bewaarder van crypto’s. Zij zorgen als derde partij ervoor dat de betalingen veilig verlopen en dat de bitcoin sleutels netjes bewaard worden. Naast bitcoin accepteert de instelling ook ether en de stablecoin USD Coin. En ook donaties en giften worden in bitcoin geaccepteerd, iets wat bij deze universiteit uit San Diego al kan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bentley University wil vooroplopen om onze studenten voor te bereiden op een veranderende wereldeconomie’, aldus E. LaBrent Chrite, de president van de universiteit.

Uit een recent onderzoek van Pew Research Centre blijkt dat jongeren een belangrijke doelgroep zijn voor cryptomunten. Naar verluidt heeft 16% van alle Amerikanen enige vorm van bitcoin of crypto, zo blijkt uit hun steekproef. Onder de leeftijdsgroep 18 tot 29 jaar is dit echter 31% en bij de leeftijdsgroep 30 tot 49 jaar 21%. Bij de vijftigplussers is dit percentage slechts 8%.

Volgens de laatste prognoses staat de cryptomarkt nog maar het begin van haar groei. De totale marketcap zal in 2028 verdubbeld zijn, zo verwachten deze onderzoekers, naarmate meer generaties bitcoin gaan omarmen.

In Amerika accepteren de volgende onderwijsinstellingen bitcoin als betaalmiddel waaronder King’s College in New York, California Intercontinental University en de Wharton-school van de University of Pennsylvania.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...