Je kunt nu bitcoin doneren aan universiteit San Diego

Je kunt nu bitcoin doneren aan universiteit San Diego

De San Diego State University (SDSU) gaat bitcoin donaties accepteren. Ze willen daarmee de adoptie van cryptovaluta binnen de universiteit bevorderen.

Donaties aan universiteit

In oktober 2021 startte de Campanile Foundation (TCF) al met het accepteren van hun eerste cryptodonaties. Dit is een organisatie die nauw betrokken is aan de universiteit als auxiliary. Nu gaat de SDSU zélf ook overstag. Men kan de instelling sponsoren met bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

David Fuhriman, de chief financial officer van de TCF, vertelt dat ze ieder kwartaal één procent hun crypto-holdings gaan omzetten en gebruiken. Ze financieren daarmee activiteiten op de campus, in het bijzonder om uit te vogelen wat ze als universiteit nog meer cryptovaluta kunnen doen.

Zo willen ze het geld gebruiken om te onderzoeken hoe ze op meer plekken deze digitale betalingen mogelijk kunnen maken. De rest van het cryptogeld worden omgezet in BTC en vastgehouden voor de lange termijn.

"Als de waarde van Bitcoin stijgt, kunnen we de donaties heel lang blijven vasthouden."

Met deze move hoopt de SDSU ook potentiële sponsors aan te trekken die geïnteresseerd zijn in de adoptie van cryptovaluta op de universiteit.

Twijfels

Waar de SDSU nu pas begint met het accepteren van bitcoin, overwegen organisaties als Wikimedia en Mozilla juist om er (na jaren) weer mee te stoppen. "Het zou slecht zijn voor het klimaat en milieu", zo stellen ze.

Waar het bij Wikipedia nog in overweging is, zijn ze bij Mozilla al een stukje verder.

Het begon op oudjaarsdag met een vriendelijk bedoelde tweet, waarin de 211 miljoen gebruikers van Firefox werden herinnerd aan de mogelijkheid om een donatie te doen in bitcoin of een andere cryptovaluta. Hierdoor kwam er een stortvloed aan kritiek op gang.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties