Deze analist voorspelde de top van 2023 en is nu bearish over bitcoin

De populaire pseudonieme analist DonAlt slaagde er in november 2022 in om de bodem voor bitcoin te voorspellen en verkocht zijn bitcoin vervolgens op de voorlopige top van 2023; nu geeft de analist aan bearish te zijn over de bitcoin koers, omdat de bulls niet langer in controle lijken. Volgens DonAlt is het zelfs mogelijk dat bitcoin helemaal terugvalt naar de 20.000 dollar, nadat de steun van 30.000 dollar werd verloren.

Van neutraal naar bearish

Toegegeven, die voorspelling van 20.000 dollar voor de bitcoin koers vormt op dit moment wel het slechtst mogelijke scenario. Dat neemt niet weg dat het dus een mogelijkheid is volgens de analist en dat zou voor veel investeerders een behoorlijke domper zijn.

"Ik ben van neutraal naar bearish gesprongen op de hogere tijdsframes. Het is officieel weer een onvoorspelbare markt; verwacht een hoop ellende totdat we terugkomen op 30.000 dollar. In het slechtste geval zien we elkaar op een koers van 20.000 dollar", aldus de analist.

Volgens de analist kan de koers van 27.000 dollar als steun fungeren, maar hij wacht liever op een bitcoin koers van meer dan 30.000 dollar. Die droom kan vandaag zomaar uitkomen, want bitcoin staat op een plus van 2,45 procent en daarmee op een koers van 29.616 dollar.

Credible Crypto blijft bullish over bitcoin

Ondertussen blijft collega-analist Credible Crypto juist bullish over bitcoin, ondanks dat de koers onder de 30.000 dollar handelt op dit moment. Sinds bitcoin een bodem bereikte heeft bitcoin volgens Credible Crypto de neiging om de steunpunten in bepaalde koersranges te verliezen, om vervolgens aan een steile rally te beginnen.

"We hebben exact hetzelfde patroon herhaald binnen iedere accumulatie/consolidatie-structuur sinds onze bodem op 15.000 dollar. Het is bijna tijd voor de volgende impuls", aldus een zeer optimistische Credible Crypto.

Met die volgende impuls lijkt de analist een bitcoin koers van 38.000 dollar te voorspellen, waarmee de bearish verwachtingen van DonAlt niet zouden uitkomen. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....