JPMorgan start met privé Bitcoin fonds voor rijke klanten

JPMorgan start deze week met passief bitcoin fonds voor rijke klanten. De Amerikaanse grootbank biedt steeds meer diensten rondom bitcoin aan. Dat meldt CoinDesk.

JPMorgan en bitcoin

JPMorgan Chase stond als organisatie lang niet positief tegenover bitcoin. In ieder geval publiekelijk werd er regelmatig kritiek geuit op bitcoin als geld. Directeur Jamie Dimon is daar een goed voorbeeld van: ”Bitcoin kan mij niets schelen, ik heb er geen interesse in”, zei hij eerder dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens diezelfde conferentie werd echter wel duidelijk hoe hij er in stond: hij vindt het niets, maar zijn klanten (mogelijk) wel. Er is simpelweg vraag naar beleggingsproducten vanuit het klantenbestand van de bank.

En dan kun je tegenstribbelen, of gewoon diensten uit gaan rollen. Dat laatste lijkt nu langzaam te gebeuren.

Fonds

Het bitcoin fonds wordt aangeboden met de hulp van NYDIG. NYDIG is een Amerikaans bedrijf dat zich met name richt op de infrastructuur voor bitcoin diensten. Financiële instellingen kunnen bij hen terecht voor hun diensten in deze industrie. Zij hoeven niet de bitcoin kennis in huis te halen, maar kunnen bij NYDIG aankloppen.

Naar verluidt is er nog geen geld geïnvesteerd in de fondsen, verschillende klanten worden deze week voor het eerst helemaal geïnformeerd volgens CoinDesk.

Klanten van JPMorgan kunnen overigens al blootstelling krijgen aan bitcoin via de bank. Zij kunnen investeren in externe fondsen. Financieel adviseurs van de bank mogen deze investeringen echter niet aanraden aan hun klanten, de interesse moet vanuit henzelf komen.

Banken

JPMorgan is niet de enige grote bank die langzaam maar zeker bitcoin diensten uitrolt. Recentelijk kwam daar Wells Fargo bij.

Ook spelen banken op de achtergrond een rol. Goldman Sachs en Bank of America verwerken de handel van bitcoin exchange-traded products (ETP‘s) voor hedgefondsen in Europa.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...