Deze bitcoin beurs in India is nu $1,1 miljard waard

Bullish nieuws uit India want de CoinDCX exchange wordt gewaardeerd op 1,1 miljard dollar.

Indiase bitcoin eenhoorn

Dat blijkt uit een nieuwe investeringsronde, waarbij de beurs nog eens 90 miljoen dollar wist op te halen in de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld dat bedoeld is om nog harder te groeien in de kolossale land, waar met 1,4 miljard inwoners circa 17,5% van de totale wereldbevolking woont.

Van de 800 miljoen volwassenen in het land weet CoinDCX er nu 4 miljoen te bereiken, maar de ambitie ligt bij 50 miljoen klanten, aldus CEO Sumit Gupta.

Investeerders in deze Serie C ronde zijn onder meer B Capital, opgericht door Facebook medeoprichter Eduardo Saverin. Daarnaast legden ook Coinbase Ventures, Polychain Capital, Block.one, Jump Capital geld in.

Acht maanden geleden wist de exchange al $13,9 miljoen op te halen. Dat er plots meer geld nodig is, is te verklaren door de groeiende populariteit van cryptovaluta in India.

Door middel van ouderwetse televisieadvertenties en de inzet van influencers moet de beurs uiteindelijk groeien van 4 naar 50 miljoen gebruikers.

Met de twee nieuwe producten CoinDCX Prime (vermogende klanten) en Cosmex (crypto-naar-crypto handel) wil ook nieuwe klanten trekken.

Het huidige personeelsbestand moet ook groeien van 185 naar 400 mensen.

Regulering

Beurzen in India zaten lange tijd in onzekerheid omdat de bankensector deze opkomende industrie niet faciliteerde met iets simpels als een bankrekening.

Het parlement in India heeft echter afgezien van een compleet verbod op de bitcoin handel en de banksector geadviseerd om bankrekeningen te verstrekken aan exchanges.

Dat nieuwe beleid heeft ook buitenlandse investeerders zoals Tim Draper, Binance en anderen ertoe verleid om kapitaal te stoppen in Indiase bedrijven.

Op reguleringsvlak lijkt India nu in wat rustiger vaarwater te zijn gekomen, hoewel dat in de praktijk vaak van kortstondige aard is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...