Deze bitcoin (BTC) exchange is nu $2,2 miljard waard

De Mexicaanse bitcoin – en crypto exchange Bitso heeft maar liefst 250 miljoen dollar in de markt opgehaald. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

Bitso haalt geld op

De bitcoin markt zit duidelijk in een groeifase, omdat startende bedrijven miljoenen dollars bij investeerders ophalen. Niet alleen in de westerse wereld, maar ook in landen zoals Argentinië. Nigeria en Turkije is bitcoin ‘hot’. Burgers zijn het slachtoffers van een zwakke nationale munt, waardoor ze alternatieven zoeken voor hun spaargeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo ook in Mexico waar de lokale peso onder druk staat. Wisselkantoren die lokale valuta omwisselen in cryptovaluta spinnen daar bij zoals Bitso, een bekende naam voor bitcoiners uit Latijns-Amerika.

Het is een handelsplatform dat actief is in Mexico, Argentinië en Brazilië dat razendsnel groeit en alleen maar meer wilt groeien.

Investeringsfirma Cometa leidde een zogenaamde series C ronde waar 250 miljoen dollar is opgehaald in de markt. Dat bedrag staat gelijk aan 8% aandeel in het bedrijf, waardoor deze qua bedrijfswaarde wordt geschat op 2,2 miljard dollar.

Daarmee is Bitso het eerste fintechbedrijf uit Mexico dat zich een unicorn mag noemen, een bedrijf dat groter is dat 1 miljard dollar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
exchange

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...