Whale neemt 12.638 Bitcoin (BTC) op bij Coinbase

Een opvallende transactie afgelopen weekend. Een belegger heeft 12.638 Bitcoin (BTC) van Coinbase opgenomen. Een transactie van omgerekend bijna 800 miljoen dollar op moment van schrijven.

Bitcoin whale in actie?

Een whale is iemand of een groepje die de beschikking heeft over 1.000 Bitcoin of meer. Dat is omgerekend 60 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen 10 minuten ‘verdwenen’ de ruim 12.000 munten bij Coinbase, de grootste cryptocurrencybeurs van de VS. Dat blijkt uit onderzoek van Glassnode, een firma die de blockchain van bitcoin cijfermatig in kaart brengt.

Een dergelijke grote transactie kan diverse redenen hebben. Daarbij is het van belang om te kijken naar de kenmerken van de verzend – en ontvangstwallet.

Want Coinbase verplaatst ook grote hoeveelheden munten naar een andere wallet, ook wel cold storage genoemd. Dat is een kluis met bitcoin die niet actief aangeboden wordt op het handelsplatform.

Maar Glassnode geeft elke wallet een aantal kenmerken zodat men conclusies kan trekken uit opvallend (grote) transacties.

In dit geval is er sprake van een wallet van een klant. De blockchain registreert de transactie maar geeft verder geen informatie over de ontvanger, het gaat om een pseudonieme transactie.

Het kan één persoon zijn of een groepje investeerders die achter één walletadres schuilen. Maar het kan ook een bedrijf zijn die zijn munten naar een cold storage in eigen beheer stuurt.

Het is algemeen bekend dat Coinbase onder zakelijke gebruikers in de VS populair is. MicroStrategy maar ook Tesla gebruiken de brokerage Coinbase Prime om aan hun munten te komen.

Miners sturen BTC naar beurzen

Maar er is ook sprake van een contraire trend op de markt, want bitcoin miners sturen hun munten juist naar de exchanges. De zogenaamde Miners to Exchange Flow indicator (zevendaagse moving average) van Glassnode staat op het hoogste punt van de afgelopen maand.

Uit deze indicator blijkt dat de afgelopen zeven dagen er 17.767 BTC is verstuurd vanuit een miner wallet naar een exchange wallet. Dat is een signaal dat miners willen verkopen.

Anderzijds zijn er on-chain data van CryptoQuant die – weliswaar op basis van andere indicatoren – andere uitkomsten laten zien.

In de maanden januari en februari hebben miners bovenmatig veel BTC verkocht, maar die verkoopwoede is juist in de maanden maart en april tot nu toe tot stilstand gekomen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbasemarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...