Deze bitcoin miner noteert omzetgroei van 1540%

Riot Blockchain heeft in het tweede kwartaal 19,3 miljoen dollar aan netto winst gerealiseerd. De Amerikaanse mining bedrijf heeft daarmee een bedrijfsrecord gevestigd.

Bitcoin miner noteert omzetrecord

De beursgenoteerde firma heeft de afgelopen drie maanden 31,5 miljoen dollar aan omzet gegenereerd. Dat is een stijging van circa 1540% ten opzichte van het tweede kwartaal één jaar eerder. Toen was er nog sprake van een omzet van 1,9 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kwartaal twee was ook goed voor een netto winst van 19,3 miljoen dollar. Wat een verschil met dezelfde periode in 2020. Toen noteerde het bedrijf een netto verlies van 10,6 miljoen dollar.

Het bedrijf spaart ook in bitcoin. Volgens de cijfers bezit Riot 2.687 bitcoin, goed voor ~132 miljoen dollar.

Riot wist ook te profiteren van het verbod op bitcoin mining door China. In het eerste kwartaal wist Riot 491 BTC te minen, in het tweede kwartaal is dat totaal toegenomen naar 675 BTC.

Eerder onderzoek van The Block blijkt dat Noord-Amerikaanse miners goede zaken deden in de maand juli. Het marktaandeel, ook dat van Riot Blockchain, namen met enkele procenten toe.

Whinstone locatie in Texas

Een verklaring voor de klinkende resultaten is het kopen van een grote bitcoin mining locatie in Texas en de capaciteit wordt flink uitgebouwd.

Het gaat om een uitbreiding van 400 megawatt verspreid over vier gebouwen met een totale grootte van 240.000 m2. Riot kocht de Whinstone voor een som van 650 miljoen dollar.

Als gevolg van de goede bedrijfsresultaten schoot ook het aandeel van Riot omhoog naar even $36,93 per stuk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...