Deze Bitcoin miner heeft nu ruim 5.100 BTC in bezit

Het Amerikaanse mining Marathon Digital heeft in het eerste kwartaal van 196 BTC gedolven. Ze zitten nu op een voorraad van ruim 5.143 BTC, omgerekend 300 miljoen dollar tegen de huidige koers.

Dat maakt de beursgenoteerde firma deze week bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aandeel stijgt

Bovendien gaat het bedrijf ook haar capaciteit flink uitbreiden. Door het goede nieuws steeg het aandeel van Marathon Digital Holdings (MARA) met ruim 15% op maandag. Om daarmee een nieuwe all time high te realiseren. De koers deed de afgelopen maand maart al goede zaken.

Deze Bitcoin miner heeft nu ruim 5.100 BTC in bezit


Prijsontwikkeling van het aandeel MARA (bron: Cointelegraph)

Daarmee deed het aandeel betere zaken dan de Nasdaq Composite Index zelf, dat 1,7% in waarde toenam. Tegen de huidige marktprijs is Marathon ruim 5,6 miljard dollar waard. Marathon heeft de afgelopen 196 BTC gemined. Bovendien hebben ze 4.812,66 BTC gekocht in januari dit jaar tegen een gemiddelde prijs van $31.168.

Het bitcoin mining bedrijf heeft in het eerste kwartaal 10.300 S-19 Pro ASIC miners van Bitmain gekocht.

The company was able to scale up its mining operations in the
first quarter after receiving 10,300 S-19 Pro ASIC miners from
Bitmain. Het aantal actieve miners is echter 6.800 stuks die samen goed zijn voor 0,71 exahashes per seconde aan rekenkracht.

Ze hebben bij het sluiten van het kwartaal $513,9 miljoen dollar aan cash en bitcoin in bezit.

Mining pool

Begin mei start Marathon ook met een onafhankelijke mining pool, waarvoor goedkeuring is verleend door de toezichthouder. Wereldwijd ligt de nadruk qua rekenkracht nog in China, waar de meeste miners en ook mining pools gevestigd zijn.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...