Knutselaar kan Bitcoin minen met oude Nintendo Game Boy

Een handige knutselaar kan nu bitcoin minen met zijn Nintendo Game Boy. YouTuber stacksmashing legt in een video uit hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Game Boy

De knutselaar gebruikt naast zijn oude Game Boy ook een Raspberry Pi en een kabel om ze allebei te verbinden. De linkkabel is van origine bedoeld om Game Boys met elkaar te verbinden. In die goede oude tijd kon je daar bijvoorbeeld Pokémon mee ruilen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Nintendo krijgt via een computer instructies, met de RaspBerry Pi als tussenstation. Een Pi is een kleine computer die simpele taken uit kan voeren. Dat is interessant voor specifieke doeleinden zoals bijvoorbeeld een bitcoin node.

Stacksmashing gebruikt ook op maakt gemaakte software om dit in goede banen te leiden. de Game Boy levert zo'n 0,8 hashes per seconde. Hoe meer hashes je kunt verwerken, des te effectiever je hardware is om te minen.

Een rekenvoorbeeld: WhatsMiner M30S++ kan 112.0 terahashes leveren per seconde. Dit stukje hardware is ruim 140 miljard (!) keer effectiever dan de Game Boy.

Maar het doel is ook niet om een super deluxe mining apparaat te maken, daar heb je de nieuwste rigs met top notch miningchips voor nodig. Hij kreeg het wel voor elkaar om zelf een bitcoin block te vinden, uiteraard niet op het netwerk van bitcoin zelf.

Wil je zelf ook aan de slag? In onderstaande video worden de details uitgelegd. Er gaat wel wat werk in zitten, maar dan heb je ook wat... Namelijk een oud stukje hardware dat enorm veel langzamer is dan de concurrentie.

Je kunt de software hier, hier en hier vinden. Het is allemaal open source en gratis te downloaden. Winstgevend zal het niet zijn, maar mocht je nog een oude Game Boy én een zondagmiddag over hebben dan is het een leuk knutselproject.

Bekijk de video hieronder:

Lees meer over:
gamingmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...