Deze broker gaat bitcoin aan 213.000 klanten aanbieden

741 totale weergaven

De broker IOL invertironline uit Argentinië wil cryptocurrency’s gaan verkopen aan haar van 213.000 gebruikers.

Argentijnse broker

Dat is op te maken uit een uitspraak van CEO Julio Patricio Supervielle tijdens een kwartaalupdate van moederbedrijf Grupo Supervielle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zien de nodige synergie voordelen om aandelen en cryptovaluta op één platform aan te bieden.

Internationaal zien we al trends dat brokers deze nieuwe assetklasse toevoegen aan hun aanbod. Denk aan Robinhood maar ook de stap van PayPal om in samenwerking met beurs en custodian Paxos bitcoin te gaan verkopen heeft geleid tot marktreacties.

IOL gaat het ook niet op eigen houtje en de marktintroductie zal in samenwerking met een nog onbekende derde partij zijn. De satoshi’s zullen op het hele continent Latijns-Amerika te koop zijn, met uitzondering van Brazilië vooralsnog.

Als eerste stap heeft het bedrijf toestemming gevraagd om als online broker in Uruguay te opereren.

Lemon financiering

In 2018 nam de Grupo Supervielle de broker over voor $ 38,5 miljoen. Dit achterliggende moederconcern nam ook deel aan de Serie A financiering van Lemon, een eveneens in Argentinië gevestigde bitcoin beurs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...