Argentijns handelsplatform Lemon haalt $16,3 miljoen op voor uitbreiding in Zuid-Amerika

Het Argentijnse handelsplatform Lemon gaat uitbreiden naar Chili, Colombia, Ecuador, Perú en Uruguay. Zo maakte de exchange dinsdag bekend 16,3 miljoen dollar opgehaald te hebben bij investeerders.

Uitbreiding

Een deel van het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor het uitbreiden van de toegankelijkheid van de website. Aan het einde van 2022 moet Lemon operationeel zijn in bijna heel zuid-Amerika, laat de CEO Marcelo Cavazzoli aan CoinDesk weten. Op de vraag of Lemon ook van plan is concurrenten op te kopen wilde Cavazzoli geen antwoord op geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het opgehaalde kapitaal komt van verschillende bedrijven en fondsen. De belangrijkste investeerders zijn Kingsway Capital, Draper Associates, Valor Capital, Coinbase Ventures en meer.

Cryptocard

Volgens Cavazzoli is het opgehaalde bedrag genoeg om tot midden 2022 snel uit te breiden. Daarnaast is Lemon in samenwerking met visa ook bezig een cryptocard, deze zou in Oktober al beschikbaar moeten zijn. De cryptocard geeft je de mogelijkheid om snel met cryptovaluta te betalen, te handelen en te lenen. Alhoewel de CEO verder geen data over omzetten of actieve klanten bekend wilde maken liet hij wel weten dat zo’n 60,000 mensen op de wachtlijst staan voor de cryptocard.

Het handelsplatform dat ondertussen 35 werknemers telt zal het overige kapitaal gebruiken om dit aantal de komende tijd te verdubbelen. Voornamelijk in Argentinië zoekt Lemon nieuwe werknemer laat de CEO weten.