Deze Chinese bitcoin mining fabrikant breidt uit in Kazachstan

Canaan, de Chinese fabrikant van bitcoin mining machines, heeft een after sales servicekantoor in Kazachstan geopend, zo meldt The Block.

Bitcoin mining fabrikant opent kantoor in Kazachstan

Het servicekantoor gaat vooral klanten van Canaan zelf helpen, zoals het testen en onderhouden van machines, het inwilligen van garantieverzoeken of het geven van technisch advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Het openen van dit servicecentrum is van strategisch belang voor onze wereldwijde dekking van onze dienstverlening, zo verklaart bestuursvoorzitter en CEO Nangeng Zhang.

Het wereldwijde klantenbestand van Canaan breidt zich inderdaad uit. Zoals eerder bericht haalde Canaan 78% van haar omzet uit het eerste kwartaal van 2021 buiten China. Nogal een verschil met kwartaal één in 2020, toen slechts 5% afkomstig was van buitenlandse klanten.

In Kazachstan op hun beurt is de lokale mining industrie hard aan het groeien. Dat is te verklaren door een lage energieprijs om stroom op te wekken. Met 6% aandeel in de totale bitcoin rekenkracht staat het land in de top 5 wereldwijd, volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Canaan gaat naar het servicecentrum ook een mining locatie openen in het land.

Afgelopen september was Kazachstan op zoek naar buitenlandse investeringen ter waarde van 300 miljard tenge (ruim $700 miljoen) in hun binnenlandse bitcoin mining sector.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...