Deze cryptobeurs is $8 miljard waard

FTX.US is gewaardeerd op 8 miljard dollar (7,08 miljard euro) in een eerste financieringsronde waar het 400 miljoen dollar heeft opgehaald.

De spot – en derivatenbeurs uit Chicago haalt het geld op bij onder meer het Japanse Softbank en Temasek Holdings uit Singapore. Ook bekende cryptofirma’s zoals Paradigm en Multicoin Capital investeren mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bedrijfswaardering is in zeer korte tijd flink omhoog geschoten. In november 2021 was er nog sprake van 3 miljard dollar aan bedrijfswaarde. Durfkapitalisten zijn echter op zoek naar groeiende bedrijven om hun overtollige dollars in te steken.

Cryptobedrijven zijn in trek. Volgens PitchBook hebben durfkapitalisten ~30 miljard dollar in crypto startups en scale ups gestoken.

Deze cryptobeurs is $8 miljard waard
bron: PitchBook, New York Times

Dochterbedrijf

FTX.US is een aparte dochtermaatschappij van FTX, en stond eerder bekend als LedgerX.

Het is een volledige gereguleerde spot – en derivatenbeurs in Amerika, terwijl moedermaatschappij FTX géén Amerikaanse beleggers mag bedienen.

Je kunt er bitcoins kopen en verkopen, maar ook in derivaten handelen of een bitcoin betaalkaart afnemen.

Ze zijn volgens Coingecko goed voor ruim 250 miljoen dollar aan handelsvolume over het afgelopen etmaal. Het aantal gebruikers stijgt naar eigen zeggen met ~52% op kwartaalbasis.

Met het verse geld wil FTX.US nog meer gebruikers aantrekken, nieuwe bedrijfsunits oprichten en logischerwijs meer personeel aannemen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...