Deze fietsenmaker in Groningen accepteert nu Bitcoin (BTC)

In de opmars van Bitcoin hoor je steeds meer grote namen die de online munt ontdekken. Denk aan Tesla, Microstrategy en nu zelfs vele grote Amerikaanse banken. Toch mogen de ietwat kleinere spelers niet achterblijven in de publiciteit. Zo is er een fietsenmaker in Groningen die vanaf heden ook Bitcoin als betaalmiddel accepteert, zo meldt RTV Noord.

Fietsenmaker in Groningen accepteert Bitcoin

‘Voor zover ik weet, doet nog géén enkele winkel in Nederland dit,’ zo laat eigenaar Albert van Agthoven aan de lokale omroep weten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Je ziet dat er een gigantische opmars is in de valuta bitcoin. Wereldwijd is het al een officieel betaalmiddel en steeds meer bedrijven spelen daarop in. In Nederland wordt het nog weinig gedaan, terwijl er best veel mensen zijn die bitcoin bezitten en erin handelen. Daarom is het een mooie stap om hierop in te spelen’ vertelt Van Agthoven.

Volgens de ondernemer is bitcoin het meest veilige betaalmiddel wat er bestaat. Dat verklaart waarom de fietsenmaker voor BTC heeft gekozen en geen andere cryptomunt. Om te anticiperen op de schommelingen van de munt tussen aanschaf en betaling maakt Van Agthoven gebruik van een betaalsysteem. Hier wordt op het moment van aankoop het bedrag in euro’s omgerekend naar satoshi’s (1 Bitcoin is op te delen in 100 miljoen satoshi’s).

Een leuke gimmick zou je denken, want hoeveel mensen gaan nu écht afrekenen met het digitale goud, dat vooral dient als spaarmiddel?

Alhoewel er nog geen fietsen zijn gekocht met Bitcoin, laat Van Agthoven weten dat er wel interesse is. ‘De provider waar ik deze betaling mee uitvoer, stuurde binnen een uur een mail door van iemand die hen eerder al had benaderd met de vraag of er ook een fietsenhandel is die bitcoin als betaalmiddel accepteert. Dus er is zeker animo voor.’

Naast deze fietsenmaker in Groningen zijn er in Arnhem ook behoorlijk wat winkels te vinden die Bitcoin accepteren onder de noemer Arnhem Bitcoinstad. Langzaamaan begin je de adoptie van Bitcoin steeds meer terug te zien in het dagelijks leven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
adoptiebetaalmiddel