“Twee pizza’s betaald met Bitcoin zijn nu $470 miljoen waard”

Op 22 mei in 2010 kocht Laszlo Hanyecz 10,000 Bitcoin voor twee large pizza’s van Papa John’s. Deze aankoop zou vandaag de dag 470 miljoen dollar waard zijn. Een dure pizza kun je wel zeggen.

2 pizza’s voor 10.000 Bitcoin

Toen in 2010 de Bitcoin programmeur Laszlo Hanyecz trek had in Pizza postte hij dit bericht op Reddit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik wil wel 10,000 Bitcoin betalen voor een paar pizza’s.. doe maar 2 large zodat ik wat over hebt voor de volgende dag.” Haneycz’s zag het wel zitten om iemand voor hem te laten koken:

“Mijn bedoeling is om eten te laten bezorgen in ruil voor wat Bitcoin zodat ik zelf niet hoef te koken. Een beetje alsof je een ontbijt bestelt in een hotel, ze komen gewoon het eten brengen en klaar is kees.”

De programmeur liet ook weten wat voor dingen hij lekker vindt op zijn pizza’s: “in ieder geval geen rare vis toppings”. Hij had geluk (of ongeluk) en vond iemand die het wel zag zitten. Op de laatste all time high van vanmorgen zouden de pizza’s 470 miljoen dollar waard zijn.

Dit is niet het enige voorbeeld wat de stijging in waarde van Bitcoin pijnlijk laat zien maar doordat het een van de eerste grote Bitcoin transacties laat zien is 22 mei 2010 officieel Bitcoin Pizza Day.

Tesla

Nu Tesla heeft laten weten binnenkort Bitcoins te zullen accepteren zullen er misschien nog wel meer van dit soort aankopen komen, en wordt er over 10 jaar wel gesproken over “de Tesla die nu 10 miljoen waard zou zijn’. Tijd zal het ons leren.

Lees meer over:
betaalmiddelTesla