Deze handelaar voorziet een bitcoin prijs van tussen de $350.000 en $400.000

Bitcoin ging gisteren op herhaling nadat we een hernieuwde aanval op de 60.000 dollar afgeslagen zagen worden. Inmiddels zijn we weer terug onder de 57.000 dollar en is het gevecht tussen de bulls en de bears nog altijd in volle gang.

Bitcoin lijkt daarmee de traditionele markten te volgen, want ook de grote S&P 500 eindigde gisteren met een min van 1,2 procent. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe herhaalt tijdens dit moment van relatieve zwakte nog maar eens zijn voorspelling van een bitcoin van tussen de 350.000 en 450.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van de Poppe noemt sommige van zijn voorspellingen conservatief

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency waar Van de Poppe zich over uitspreekt qua prijsdoelen voor de huidige cyclus. Behalve een bitcoin van tussen de 350.000 en 450.000 dollar voorziet hij ook een ether koers van tussen de 10.000 en 17.500 dollar.

In zijn tweet met de voorspellingen geeft Van de Poppe aan dat sommige van zijn koersdoelen waarschijnlijk nog conservatief zijn. Het zou wat zijn als bitcoin deze bull markt nog een koers van 350.000 tot 450.000 dollar aantikt. Dat zou een marketcap van tussen de 6,6 en 8,5 biljoen dollar betekenen.

Om dat te halen moeten we echt nog een aantal keer over de kop en op dit moment lijkt dat redelijk onwaarschijnlijk. Al heeft bitcoin in zijn historie gekkere dingen gedaan en kun je op basis daarvan qua prijsactie eigenlijk niets uitsluiten.

Open interest bitcoin futures op recordhoogte

De open interesse op de futuresmarkt staat momenteel dichtbij een all-time high en dat is wat de koers betreft nog een punt van onzekerheid. Data van het analysebedrijf Glassnode laat zien dat we de niveaus van april naderen en dat kan een explosief effect op de koers hebben.

Het enige lastige aan de huidige mate van open interesse is dat er ongeveer evenveel bullish als bearish contracten zijn afgesloten, wat het lastig maakt om te voorspellen welke kant we opklappen als een deel van de handelaren wordt weggevaagd door een koersbeweging.

De zogenaamde funding rates zijn op dit moment neutraal, dat wil zeggen dat ze bullish noch bearish zijn. Wat het onmogelijk maakt om een uitbraak naar boven of naar beneden een hogere kans te geven. Spannende tijden dus wat dat betreft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....