Deze miljardair gaat bitcoin verkopen via zijn eigen bank

1037 totale weergaven

Ricardo Salinas Pliego, miljardair en één van de rijkste mensen van Mexico, heeft aangegeven dat zijn Banco Azteca binnenkort Bitcoin zal introduceren in hun aanbod van financiële dienstverlening.

De oprichter en voorzitter van de Grupo Salinas, wiens vermogen wordt geschat op ongeveer 15,6 miljard dollar, heeft daarnaast ook de welbekende laserogen toegevoegd aan zijn Twitterprofiel. Waarmee hij zijn ondersteuning en liefde voor bitcoin niet onder stoelen of banken steekt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plannen voor bitcoin integratie al langer in de pijplijn

Tegen het einde van juni kondigde Pliego al aan dat Banco Azteca van plan was om de eerste Mexicaanse bank te worden die bitcoin zou ondersteunen. Deze mededeling volgde op een eerder openbaring van Pliego die in november aangaf 10 procent van zijn indrukwekkende portfolio in bitcoin gestopt te hebben.

Pliego ziet bitcoin als een goede manier om een divers portfolio op te bouwen. “Bitcoin is een goede manier om te diversificeren en ik denk dat alle investeerders deze industrie moeten bestuderen. Bij Banco Azteca werken we eraan om bitcoin aan onze klanten aan te bieden om financiële vrijheid te promoten,” aldus de miljardair.

De rijke Mexicaan lijkt het niet zo te hebben op shitcoiners, nadat hij semi-viraal ging nadat hij een dogecoiner vertelde dat hij altijd een arme stakker zou blijven. Wat waarschijnlijk betekent dat we er een hele machtige bitcoin maximalist bij hebben.

Bitcoin is beter dan goud

Op de lange termijn ziet Pliego bitcoin het ook winnen van goud als store of value. Bitcoin is volgens de miljardair beter dan goud vanwege de hoge mate van portabiliteit en de keiharde absolute schaarste. Het maximum van 21 miljoen bitcoin ziet hij als de sleutel tot het succes van bitcoin.

Van Ethereum heeft hij een minder hoge pet op. “Dat is wat ik probeerde te zeggen over Ethereum. Zo lang ze geen eindige supply hebben, geloof ik er niet in. Voor zover ik weet zijn er bepaalde mensen die de supply kunnen veranderen en de waarde van jouw asset laten dalen,” aldus Pliego.

Het goede nieuws rondom bitcoin begint zich de laatste dagen tot weken weer langzaam op te stapelen. We hebben de afgelopen maanden een hoop FUD overleefd en lijken de weg omhoog weer in te zetten met een nog sterkere basis dan voorheen. Tegenslagen maken bitcoin op de lange termijn alleen maar sterker.

Lees meer over:
adoptiebankBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....