Jack Dorsey hint naar koppelen van Bitcoin wallet aan Twitter-account

Bitcoin (BTC) gaat een rol spelen in de toekomst van Twitter. Directeur Jack Dorsey ziet bitcoin als de beste kandidaat als valuta voor het internet: ''bitcoin zorgt er wereldwijd voor dat mensen en bedrijven vrij kunnen handelen en diensten kunnen aanbieden.''

Dat vertelde de techondernemer tijdens een call over het tweede kwartaal van Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey en Bitcoin

Dorsey is steeds meer publiekelijk bezig met bitcoin. Hij is naast Twitter ook directeur van Square. Dit bedrijf biedt onder andere bitcoin aan via hun Cash App. Daar verkoopt het bedrijf voor miljarden dollars per maand aan BTC.

Een kleine blik naar het profiel van Dorsey op Twitter laat goed zien dat hij bezig is met bitcoin.

Ook kocht Square dit jaar nog voor $170 miljoen aan bitcoin. Zowel privé als zakelijk is Dorsey dus al bezig met bitcoin. Het leek een kwestie van tijd tot er ook bij Twitter iets ging gebeuren. Dat moet tot stand komen onder zijn leiding.

Een van de meest opmerkelijke tweets van de Amerikaan vind je hieronder. Hij hint direct naar de implementatie van het Lightning Network binnen Twitter. Waarom zou je je account niet kunnen linken aan een bitcoin wallet? Voorlopig is het antwoord: omdat Twitter dat niet aanbiedt. Maar het lijkt er sterk op dat Dorsey het maar wat graag wil.

Dit kan ook interessant zijn voor Twitter als platform en niet alleen een leuke gimmick. Het platform kan zo tal van mensen bereiken die geen toegang hebben tot een goed digitaal banksysteem, maar wel een bitcoin wallet kunnen opzetten en downloaden.

Implementatie van bitcoin

Dorsey flirt al jaren met bitcoin en is ook actief als spreker en verteller over bitcoin als geld. Toch is dit weer een nieuwe stap, want hij deed tot dit kwartaalrapport nog niet eerder zulke uitspraken in zijn rol als CEO van Twitter. Daarbuiten dus wel, onder andere op 'zijn' Twitter zelf.

Hij filosofeert over een situatie waarin het internet een reserve munt heeft, een wereldwijde valuta, waarmee tal van nieuwe businessmodellen kunnen worden gebouwd. De meest interessante ideeën van Dorsey op een rij:

  1. Super follows
  2. Abonnementen
  3. Fooienpotje
  4. Kopen en verkopen (implementatie in webshops bijvoorbeeld)

Als je je fantaste de vrije loop laat kun je tal van modellen en ideeën loslaten op een platform als Twitter dat gebruik maakt van bitcoin als munt. Bij dit soort toepassingen komt ook het Lightning Network om de hoek kijken. Dit is een tweede laag bovenop bitcoin waar weer andere mogelijkheden liggen dan op de onderlaag van het bitcoin protocol.

In dit soort calls praat Dorsey vooral richting aandeelhouders. Zij willen weten: waarom is dit goed voor Twitter en dus mijn aandelenpakket? Dorsey legt zijn ideeën uit: "Als internet een eigen valuta heeft kunnen we zoveel sneller handelen met producten als Super Follows, Commerce, Subscriptions, Tip Jar, en daardoor kunnen we elke persoon op de planeet bereiken in plaats van een markt-per-markt-aanpak te kiezen",

Kortom: de implementatie van bitcoin als standaard op het platform kan zorgen voor meer mogelijkheden. En dus ook meer verdienmodellen.

Motivatie

Veel mensen zitten op Twitter voor de lol, maar steeds meer partijen (individuen of bedrijven) gebruiken het als uithangbord om andere dingen te verkopen.

Een social media platform dat een stimulans inbouwt om goede content te leveren en daarvoor beloont te worden kan erg interessant zijn. ''Dit is een onderdeel van onze toekomst. Ik denk dat er veel innovatie is, vooral omdat we nadenken over het meer decentraliseren van sociale media en het geven van meer economische prikkels. Dus ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en voor aandeelhouders dat we naar de industrie blijven kijken en er agressief in investeren", zegt Dorsey.

De CEO geeft ook aan dat de concurrentie niet stil zit op dit gebied. Dorsey is een fervent bitcoiner, maar partijen als Facebook probeerde eerder al een eigen digitale munt te lanceren. Dat laat volgens hem zien dat er duidelijk vraag en behoefte is aan dit soort implementaties: ''Ik denk dat een open standaard die hoort bij het internet de juiste manier is, daarom zal mijn focus en onze focus uiteindelijk op bitcoin liggen."

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...