Deze miljardair heeft 50% van zijn vermogen in bitcoin (BTC)

De Amerikaanse miljardair Bill Miller is al jarenlang houder van bitcoin. Naar verluidt heeft Miller de helft van zijn privévermogen in bitcoin gestoken, zo zegt hij in een interview met WealthTrack.

Zijn gokje op bitcoin heeft goed uitgepakt, want hij kocht al bitcoin toen de prijs tussen de 200 en 300 dollar stond. Op een gegeven moment was zijn gemiddelde aankoopprijs slechts 500 dollar, terwijl de prijs toen al op $53.000 stond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miller is met ruim 40 jaar ervaring gepokt en gemazeld in de Amerikaanse investeringswereld. Anders dan Warren Buffett ziet hij wel degelijk toekomst in bitcoin. Terugblikkend op 2021 zegt hij dat opnieuw bitcoin gaan kopen rond de $30.000 regionen.

Naar eigen zeggen volgt Miller 'op de voet' en hij vergelijkt bitcoin als innovatie met de komst van de drukpers en de stoommachine.

'Ik zie het als een cyclus van nieuwe technologie'.

Hij ziet bitcoin vooral als een manier om je vermogen voor de lange termijn veilig te stellen. Met name omdat goud meer risico loopt om door overheden in beslag te worden genomen.

'Goud heeft de afgelopen 10 jaar weinig tot geen rendement opgeleverd, terwijl bitcoin beter presteerde dan welke asset dan ooit'.

Volgens de invloedrijke hedgefondsmanager Ray Dalio kan bitcoin ook verboden worden, net zoals goud.

Miller heeft zijn strepen verdiend bij vermogensbeheerder Legg Mason uit New York. Het fonds wat hij beheerde is er in de periode van 1991 tot 2005 in geslaagd om 15 jaar op rij beter te presteren dan de benchmark S&P 500-index.

Maar door de financiële crisis in 2008 slonk zijn vermogen maar liefst met 90%, maar door investeringen in Amazon én bitcoin wist hij weer op te krabbelen.

Naast zijn 50% in bitcoin zit de rest van vermogen in Amazon aandelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.