Pseudonieme analist Loma voorspelt spoedig bitcoin koers van 30.000 dollar

De populaire pseudonieme analist Loma laat zijn volgers weten dat hij een gigantisch koersexplosie van bitcoin richting de 30.000 dollar verwacht. Die koersexplosie zou er moeten komen door een zogenaamde short squeeze, waarbij veel shortverkopers gedwongen bitcoin moeten terugkopen om te voorkomen dat ze verder in de penarie komen.

Meestal zorgt dat voor een behoorlijke sprong in de koers.

Wat is een short squeeze precies?

Handelaren die short zitten op bitcoin speculeren op een koersdaling van de digitale munt. Dit doen ze door bitcoin te lenen van een handelsplatform en die vervolgens te verkopen. Op een zeker moment moeten ze die bitcoin weer terugkopen en dat kan problematisch worden als de koers stijgt.

Naarmate de koers stijgt wordt het immers duurder om die bitcoin terug te kopen en maken zij een verlies. Zodra dat verlies richting het totale kapitaal van de handelaar in kwestie op het beursplatform gaat, krijgt deze een seintje dat hij aan zijn schuldverplichtingen moet voldoen.

De handelaar die short zit op bitcoin moet dan als het ware geforceerd de geleende bitcoin terugkopen. Als dat op grote schaal het geval is en veel handelaren gedwongen hun shortpositie moeten sluiten, dan kan dat voor een koersexplosie zorgen. Zij moeten dan namelijk allemaal op hetzelfde moment bitcoin terugkopen.

Eerst naar 22.000 dollar

Voordat bitcoin die koersexplosie richting de 30.000 dollar begint, is het volgens Loma eerst tijd voor een bezoekje aan de koers van 22.000 dollar. Zijn collega-analist DonAlt zegt dat het juist een goed teken is dat bitcoin nog niet verder is weggezakt, nadat het eerder de 30.000 dollar moest respecteren als weerstand.

Normaal gesproken zou je volgens DonAlt daarna een verdere daling verwachten, waar Loma op dit moment dus nog op inzet.

DonAlt verwacht dat we met een kleine twee weken weer richting de range van 27.400 tot 29.400 dollar opstijgen. Vanaf de huidige koers van 26.700 dollar zou dat een behoorlijke opleving zijn.

Niet significant, maar in ieder geval genoeg om het sentiment er weer even bovenop te helpen. Dat sentiment lijkt nu, na de goede start van 2023, langzaam te verzuren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....