Deze Nederlandse quant voorspelt een bitcoinprijs van $135.000

Het populaire Stock-to-Flow model van Nederlander PlanB is tot zover behoorlijk accuraat geweest wat betreft het voorspellen van de bitcoin koers. Op basis van aanvullend on-chainonderzoek voorspelt de analist voor het einde van 2021 een waarde van 135.000 dollar per bitcoin.

Let op! Dit soort modellen zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden. En die bieden zoals altijd geen garanties voor de toekomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat lijkt wellicht niet realistisch op basis van de huidige koers, maar vergeet niet dat het snel kan gaan met bitcoin en dat het model tot op heden bijna altijd gelijk heeft gehad. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?

Knallen in november en december

Als het model niet breekt, dan moeten we november afsluiten op een koers van ongeveer 90.000 dollar per bitcoin en gaan we richting de kerst dus naar een koers van 135.000 dollar per bitcoin. Wat betekent dat we er ondanks de winterse kou toch warmpjes bij zouden zitten als bitcoiners.

De echte bitcoin-hype is op dit moment nog niet aanwezig onder het retail publiek, wat de kans op een explosief einde van 2021 nog open laat. Al moeten we ook realistisch blijven en zijn de resultaten uit het verleden natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

Wat we in de voorgaande jaren hebben gezien qua prijsactie was in een tijd dat de totale marktomvang van bitcoin nog een stuk kleiner was. Voor dezelfde koerssprongen is nu een stuk meer kapitaal nodig. Aan de andere kant is bitcoin nu langzaam een gevestigde naam geworden in de traditionele financiële industrie, wat weer in het voordeel van bitcoin pleit.

PlanB heeft vertrouwen in sterker novembermaand

"Het zou mij verbazen als we november niet rond de 98.000 dollar per bitcoin afsluiten," aldus PlanB nadat hem gevraagd werd naar zijn vertrouwen in het model. Om in december de 135.000 dollar aan te tikken moeten we echter nog meer dan 100 procent omhoog. Maar niets is onmogelijk als het over bitcoin gaat.

PlanB is niet de enige die verwacht dat bitcoin dit jaar nog richting de 100.000 dollar gaat.

Ook computerwetenschapper en bitcoiner van het eerste uur Adam Back verwacht een koers van 100.000 dollar voor het einde van dit jaar zo geeft hij aan tegenover Anthony Pompliano.

Verder geeft Back in het gesprek met Pompliano aan dat de wereldwijde adoptie en acceptatie van bitcoin een zaligmakend niveau heeft bereikt. Waarbij Back ook aanstipt hoe bitcoin volgens hem op vrijwel alle fronten een verbetering is ten opzichte van fysiek goud.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....