Week in Bitcoin: ‘Bitcoin koers maakt zich klaar voor volatiele koersexplosie’

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Amsterdam even bitcoin hoofdstad

De redactie van Bitcoin Focus heeft enkele dagen rondgelopen op Bitcoin Amsterdam 2022, hét evenement voor elke rechtgeaarde bitcoiner. Lees hieronder het verslag van dit bijzondere evenement! Op bitcoinfocus.nl vind je ook de foto's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Speciaal voor jou hebben we een kortingscode om dit evenement te vieren. Met code BTC22 krijg je 21% korting zo lang je Focus-abonnement loopt. Bekijk hier de premium mogelijkheden voor nog meer Focus.

Luister je liever dan dat je leest? Check de extra Hup Bitcoin-aflevering over Bitcoin 2022.

Check de liveblogs en het artikel op Bitcoin Focus:

Europees Parlement bijna unaniem akkoord over MiCA-regels voor cryptomarkt

Wetgevers van de Europese Unie hebben gisteren de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) ondertekend. Daarmee is de wetgeving omtrent de cryptomarkt weer een stap dichterbij.

Portugal start met winstbelastingen op bitcoin

Portugal start met een winstbelasting op bitcoin en crypto. Winsten op bezittingen die je minder dan een jaar bezit moeten worden belast bij eventuele (koers)winst.

Portugal staat bekend als een van de Europese landen waar het goed vertoeven is als bitcoin hodler. Voor de trouwe spaarder zal deze nieuwe belasting geen directe gevolgen hebben. Dat heeft het wel voor (hobby)handelaren, bijvoorbeeld.

Grootste bitcoin mining update sinds 14 maanden: + 13,55%

Het minen van bitcoin is een stuk moeilijker geworden. De bitcoin mining moeilijkheidsgraad is namelijk met 13,55% gestegen.

Bij block 758.016 is de moeilijkheidsgraad aangepast naar 35.61 T, een stijging van 13,55% ten opzichte van de moeilijkheidsgraad op 28 september. Want elke 2.016 blokken (~2 weken) vindt er een aanpassing plaats van de moeilijkheidsgraad (difficulty rate).

Oudste bank van Amerika gaat bitcoin bewaren

De oudste bank van Amerika, BNY Mellon, gaat nu ook bitcoin van klanten bewaren. Het is een belangrijke volgende stap in de adoptiefase van bitcoin. BNY Mellon geldt als de eerste grote bank die deze dienst gaat aanbieden.

Google accepteert nu bitcoin voor cloudproducten

Google gaat per 2023 bitcoin accepteren als betaalmiddel. Je kunt clouddiensten zoals Google One nu afrekenen met btc of andere cryptocurrency's. Voor het verwerken van deze transacties gaan ze samenwerken met Coinbase.

Willy Woo: "Bitcoin heeft binnen drie jaar 1 miljard gebruikers"

Het koste Bitcoin zes maanden om de mijlpaal van 1.000 gebruikers te bereiken. Vervolgens duurde het vijf jaar om de 1 miljoen gebruikers aan te tikken. Vandaag, bijna 14 jaar na het minen van het eerste blok, heeft Bitcoin ruim 300 miljoen gebruikers.

PlanB: 'Is het een goed moment om bitcoin te kopen of juist niet?'

De Nederlandse analist PlanB, die enkele jaren geleden furore maakte met zijn Stock-to-Flow model, roept richting zijn 1,8 miljoen volgers dat vandaag een goed moment is om bitcoin te kopen. Dit baseert de 'gevallen analist' op het percentage van alle bitcoin dat momenteel op een verlies staat in de context van het verleden.

"Bitcoin koers maakt zich klaar voor volatiele koersexplosie"

Will Clemente is nog maar 20 jaar, maar met zijn ruim 600.000 volgers nu al een ster in de bitcoin-wereld. In zijn begindagen profileerde Clemente zich vooral als on-chain analist, maar inmiddels becommentarieert hij de markt vanuit een veel breder perspectief. Lees hier zijn analyse.

Populaire Dave the Wave voorspelt bodem voor bitcoin

De populaire Twitter-analist Dave the Wave voorspelt met twee nieuwe grafieken een bodem voor bitcoin. Het kan volgens de analist niet heel lang meer duren voordat een nieuwe bullmarkt begint.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...