Deze rijke boomer stopt 3% van zijn vermogen in Bitcoin (BTC)

Ondernemer en televisiepersoonlijkheid Kevin O’Leary is om: hij stapt ook op de Bitcoin (BTC) trein. Eerder was zéér sceptisch over de slagingskansen van Bitcoin en andere cryptocurrency's.

'Shark' Kevin O’Leary heeft Bitcoin

O’Leary (66) staat in Noord-Amerika bekend als 'Mr. Wonderful', een bijnaam die hij heeft verdiend als jurylid van populaire programma's zoals Dragon's Den en Shark Tank. Daarin presenteren ambitieuze ondernemers een idee en de jury bepaalt of het wat is. De Canadees staat bekend als de hardliner van de jury, degene die niet schroomt om ondernemers de waarheid te vertellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is nu ten opzichte van Bitcoin 180 graden gedraaid. In de bovenstaande tweet onthult hij dat 3% van zijn portfolio is gealloceerd in Bitcoin. Bovendien onderzoekt hij investeringen in duurzame mining locaties.

Naar verluidt beschikt de succesvolle ondernemer over een vermogen van ~400 miljoen dollar. Een van zijn bedrijven is wijnproducent O’Leary Fine Wines.

O' Leary is er nog steeds niet uit wat Bitcoin nu eigenlijk is.

"Is Bitcoin geld? Is het vermogen? Is het een asset? Misschien is wel allemaal."

Reacties

Zijn bekentenis om 3% van zijn vermogen in Bitcoin te steken én zich sterk te maken voor schone bitcoin mining, leidt tot reacties op Twitter.

"Bitcoin is rotzooi"

De ommezwaai van O'Leary is opmerkelijk, want in 2019 betitelde hij Bitcoin nog als 'rotzooi' en een 'nutteloos geld'. Hij vond de asset grotendeels 'waardeloos' juist vanwege de prijsschommelingen.

Maar nog geen 12 maanden later is die volatiliteit blijkbaar niet zo'n probleem meer.

"De meeste mensen hebben zoveel vertrouwen in Bitcoin dat ze het voor de lange termijn vasthouden. We zien ook steeds meer instituties zoals fondsen en banken die genoegen nemen met de koersschommelingen. En we zien landen zoals Canada en Zwitserland het ook omarmen en stimuleren."

CEO Michael Saylor van MicroStrategy benadrukt nogmaals het rendement van Bitcoin van de afgelopen 10 jaar.

Lees meer over:
adoptie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...