Deze megawhale heeft $4 miljard aan bitcoin en koopt de dip

De grootste whale op de markt, de beurzen niet meegeteld, heeft de afgelopen dagen bijgekocht. Dat leert een blik op het bitcoin adres van deze anonieme entiteit.

Op dit adres staat op moment van schrijven 127.873 bitcoin. Dat is omgerekend tegen de huidige koers ruim 4 miljard dollar (3,72 miljard euro). Dat is de derde wallet op de markt na Binance en Bitfinex, grote beurzen die bitcoin beheren voor derden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De megawhale BitInfoCharts heeft de volgende aankopen gedaan:

  • 86 BTC ter waarde van $2,47 miljoen op 27 mei
  • 481 BTC ter waarde van $ 14,15 miljoen op 26 mei
  • 77 BTC ter waarde van $ 2,28 miljoen op 25 mei
  • 162 BTC ter waarde van $ 4,72 miljoen op 24 mei

Hij kocht deze 806 BTC voor 23,6 miljoen dollar en daarmee schrijft hij momenteel groene cijfers, want deze 'stack' is nu 25,4 miljoen dollar waard. Niet gek, een winst van 1,8 miljoen dollar in één week tijd.

De grote whale is niet de enige die actiever is de afgelopen week. Ook de kleinere spelers roeren zich. Volgens analysebedrijf Santiment is recent het aantal adressen met tussen de 100 en 1.000 BTC toegenomen. De accumulatiegolf is al gaande sinds eind januari toen de bitcoin koers de eerste klappen incasseerde. De openingskoers van ~$46.000 aan het begin van 2022 is desondanks nog ver weg.

Bitcoin heeft het afgelopen etmaal de $32.000 gebroken en is 6,7% gestegen de afgelopen week.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...