Deze whale verplaatst 4.600 bitcoin (BTC)

Een opmerkelijke transactie op de bitcoinblockchain. Een whale heeft 4.600 bitcoin verplaatst ter waarde van 112,5 miljoen dollar. Deze transactie kostte de verzender slechts 5,58 dollar.

De transactie vond plaats tussen twee pseudonieme wallets.

Op het ontvangende adres staat bijna 500.000 bitcoin dus wellicht is dit een exchange of een custodian die heel veel bitcoin voor derden bewaart. Beurzen of custodians kunnen soms grote brokken bitcoin verplaatsen onder het mom van walletmanagement.

Er vinden regelmatig opmerkelijk grote transacties plaats op de bitcoinblockchain. Transacties zijn onomkeerbaar, dus niet meer terug te draaien. Momenteel zijn transacties relatief goedkoop omdat het minder druk is op het netwerk in vergelijking met drukke tijden van hoge bitcoinprijzen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...