Dief gebruikt gelekte data van social media om crypto te stelen

De Zuid-Koreaanse politie heeft een mogelijke cryptodief te pakken. De man zou voor $658.000 aan cryptocurrency’s hebben gestolen. Dat deed hij met behulp van gestolen data.

Het gaat om data afkomstig van het platform Naver Band, dat meldt Forkast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Datalek

De dief maakte gebruik van een fout van Naver Band. Iemand die daar achter de knoppen zit lekte een deel van de klanteninformatie. Naar verluidt kwam die info de dief goed uit. Zo probeerde hij verschillende cryptobeurzen op te komen met de gelekte informatie.

Het aantal misdaden met bitcoin of crypto in een bijrol stijgt ook in Zuid-Korea erg hard. Volgende politie is het aantal slachtoffers gestegen van 388 in 2018 naar 8.891 in 2021.

Die explosieve stijging is te verklaren door een groei aan populariteit. Ook is er meer geld te halen. Ondanks de recente prijsdalingen staat de koers van BTC een stuk hoger dan in 2018.

Reactie

Zuid-Koreaanse en politici gaan nog meer controle uitoefen op de industrie. De Financial Supervisory Service (FSS) vroeg al om gegevens van 157 betaalverwerkers die iets te maken hebben met BTC. Zo moet men meer informatie delen over hun toekomst, maar ook moeten ze laten zien hoeveel bitcoin en andere digitale assets ze hebben.

En de beleidsmakers hebben een goed excuus: recentelijk ging het stablecoin project UST (van Luna Foundation Guard) kopje onder. Het Koreaanse project wilde voor $10 miljard aan bitcoin kopen. Na een aantal miljarden aan investeringen stortte het hele kaartenhuis echter in elkaar.

Lees meer over:
misdaadZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...