Surveillance is het toverwoord voor Zuid-Korea en bitcoin

Zuid-Korea versterkt het toezicht op geldstromen in de wereld van bitcoin (BTC). Betaalverwerkers, beurzen en brokers krijgen te maken met meer surveillance.

De Financial Supervisory Service (FSS) vroeg al om gegevens van 157 betaalverwerkers die iets te maken hebben met BTC. Zo moet men meer informatie delen over hun toekomst, maar ook moeten ze laten zien hoeveel bitcoin en andere digitale assets ze hebben. Volgens Money Today Co.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer controle

De FSS is momenteel de belangrijkste financiële toezichthouder in Zuid-Korea. Daar komt echter een speciale tak naast: het Digital Assets Committee. De naam verraadt al dat het hier gaat om een organisatie dat zich gaat richten op de wereld van cryptocurrency.

En de beleidsmakers hebben een goed excuus: recentelijk ging het stablecoin project UST (van Luna Foundation Guard) kopje onder. Het Koreaanse project wilde voor $10 miljard aan bitcoin kopen. Na een aantal miljarden aan investeringen stortte het hele kaartenhuis echter in elkaar.

Dit soort nieuws is vaak een aanleiding voor mensen om in te grijpen. Ook de bitcoin koers kreeg een aantal flinke klappen te verduren door de situatie rondom UST en Luna.

Naar verluidt hebben de vijf grootste cryptobeurzen van het land een eigen werkgroep opgericht. Zij willen ervoor zorgen om projecten als Luna voortaan te weren.

Zuid-Korea werkt samen met andere landen in hun regio om misdaad in de wereld van cryptocurrency aan te pakken. Australië, China, Japan en Indonesië trekken gezamenlijk op. De Financial Supervisory Service hoopt hiermee een beleid op te tuigen in samenwerking met andere landen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...