Dieven beroven Canadese Bitcoin ATM, maar vergeten $50.000

Twee dieven beroofde in Canada een Bitcoin (BTC) pinautomaat. De twee criminelen zijn op camera te zien en maakte 'slechts' $4.000 buit. Ze vergaten echter een groot deel van het aanwezige geld: ze lieten $50.000 liggen.

Volgens lokale media vond de overval op 19 november rond 4 uur in de ochtend plaats. De 'Simply Delicious Food Market' heeft met hun camera's alles in beeld gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Politie heeft vertrouwen

De politie was zo'n 15 minuten na de overval al ter plaatsen. De daders zijn nog voortvluchtig, maar in een interview vertelt de eigenaar van de supermarkt dat er hoop is op een 'goede' afloop: "Onze camera's hebben tenminste één van hun auto's in beeld gebracht, het was een grijze Nissan Sentra." Ook is het kenteken nu bekend bij de politie.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_649775047','https://www.youtube.com/watch?v=bwzJynmE2BQ',' https://www.youtube.com/embed/bwzJynmE2BQ','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_649775047','https://www.youtube.com/watch?v=bwzJynmE2BQ',' https://www.youtube.com/embed/bwzJynmE2BQ','youtube'); });

Bitcoin ATM

Ondanks de gebeurtenissen is de eigenaar van de winkel opgelucht: ''Ze zijn één gedeelte met $50.000 vergeten.'' Met 'slechts' $4.000 aan financiële schade komt de ondernemer dus nog goed weg.

De schade lijkt vooral emotioneel te zijn, want de supermarkt zegt nu serieus te overwegen hun bitcoin pinautomaat weg te halen.

De mogelijke risico's houdt mensen wereldwijd niet tegen. Bitcoin ATM's worden steeds populairder. Wereldwijd zijn er nu meer dan 6.000 (bekende) bitcoin pinautomaten. Kleine supermarkten, maar ook belangrijke en grote ketens kijken naar manieren om bitcoin aan te bieden in hun winkels.

Traki, de grootste retailer van Venezuela, opende eerder dit jaar ook een bitcoin ATM. Bitcoin pinautomaten zijn, als je daar naar opzoek bent, vaak een betere optie om anoniem bitcoin te kopen dan online.

Soms gaat er ook iets mis aan de kant van de hardware. Eerder dit jaar spuugde een bitcoin pinautomaat nog geld uit in Londen.

Lees meer over:
bitcoin atmBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...