Digital Currency Group (DCG) sluit handelsdochter TradeBlock

Digital Currency Group (DCG) sluit zijn handels- en prime brokerage-dochteronderneming TradeBlock. De reden is de tegenzittende economie en het mindere investeringsklimaat in de VS. Het bedrijf gaat vanaf 31 mei de deuren fasegewijs sluiten.

Een woordvoerder zegt tegen The Block over de situatie: Vanwege de toestand van de bredere economie, de aanhoudende cryptowinter én de uitdagende regelgeving voor digitale activa in de VS, is besloten om het institutionele handelsplatform van het bedrijf te stoppen”.

TradeBlock is in januari 2021 gekocht door CoinDesk, een andere DCG-dochteronderneming. Sommige van TradeBlock’s activiteiten zijn toen geïntegreerd in CoinDesk, terwijl andere elementen zijn afgesplitst in een aparte entiteit.

DCG sloot eerder dit jaar zijn vermogenstak HQ Digital, ook met als de reden de economische tegenwind. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een langdurige juridische beproeving waarbij de failliete leningeenheid van zijn dochteronderneming Genesis betrokken is, die miljarden dollars schuldig is aan schuldeisers.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...