USBTC wordt gigantische speler binnen bitcoin mining-industrie

Het lijkt erop dat US Bitcoin Group (USBTC) het voor elkaar gaat krijgen om een gigantische speler binnen de mining-industrie te worden, want het is ze gelukt om de assets van het failliete Celsius over te nemen. Celsius had een gigantische hoeveelheid miners, waardoor de hashing power van U.S. Bitcoin Corp (USBTC) met 12,2 exahash per seconde zal toenemen.

Consortium

De Amerikaanse miner is onderdeel van een consortium genaamd Fahrenheit, dat erin slaagde om de boedel van Celsius over te nemen. Die bestaat uit een portfolio van leningen, cryptocurrency's en 121.800 mining-rigs.

Zodra alle miners online zijn heeft USBTC een vloot van 270.000 stuks, zo vertelde de miner aan CoinDesk. Dit zorgt ervoor dat hun vloot op gelijke hoogte komt met die van partijen als Riot Platforms (RIOT), Core Scientific (CORZ) en Marathon Digital Holdings (MARA).

USBTC krijgt op jaarbasis ongeveer 15 miljoen dollar voor het onderhouden van de miners van Celsius, die door Fahrenheit worden overgenomen. Om dat te regelen moet het nog wel een infrastructuur van 100 megawatt bouwen, waar de miners van Celsius in terechtkomen.

De in Miami gevestigde bitcoin miner lijkt de afgelopen maanden gigantisch te profiteren van de problemen die bij andere miners opspeelden als gevolg van de malaise van 2022.

Samensmelting met Hut 8 Mining

Verder is USBTC op dit moment bezig om te fuseren met het Canadese Hut 8 Mining (HUT), wat ook een gigantische speler op de markt is. Alles bij elkaar zet het bedrijf zo stappen om echt een grote jongen te worden in Noord-Amerika, waar bitcoin mining de afgelopen jaren een populaire business is.

Andere partijen die in het Fahrenheit consortium zitten zijn Proof Group Capital Management, Steven Kokinos en Ravi Kaza. Dat zijn wat minder bekende namen binnen de industrie.

Voor de crediteuren is het te hopen dat zij nog wat overhouden aan de problemen van Celsius. Het blijft verdrietig om te zien hoe dit soort partijen uiteindelijk met de fondsen van hun gebruikers zijn omgesprongen, want dat is niet goed voor de reputatie van bitcoin en de industrie in zijn algemeenheid.

Wij weten wel dat Celsius niets met bitcoin te maken heeft, maar voor buitenstaanders is het lastiger om dat onderscheid te maken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....