BlackRock investeert honderden miljoenen in Bitcoin mining

BlackRock investeert honderden miljoenen in Bitcoin mining

Het grote BlackRock heeft aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laten weten dat het heeft geïnvesteerd in twee beursgenoteerde bitcoin miners.

Het gaat om de aandelen van Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De fondsbeheerder die een portfolio van $9 biljoen beheert heeft na de investering 6,71% van de aandelen van Marathon in handen en 6,61% van de aandelen van Riot.

In totaal hebben de investeringen van BlackRock in de miners een waarde van $384 miljoen.

Niet eerste investering van BlackRock in bitcoin

De aankoop van de miners is niet de eerste investering van BlackRock in de sector.

Eerder kocht het in april namelijk bitcoin futures contracten op de Chicago Mercantile Exchange. Steeds meer lijkt de interesse van de grootste vermogensbeheerder ter wereld zich richting bitcoin te bewegen.

Voor partijen als BlackRock zijn er nog weinig tot geen opties om direct in bitcoin te investeren, wat het aantrekkelijk voor ze maakt om voor bitcoin miners te kiezen.

Dat zijn immers partijen waarvan de aandelenkoers in een vrijwel direct verband met de bitcoin koers staat.

Interessant is dat de aandelen van miners vaak zelfs een stuk heftiger reageren op de koersbewegingen van bitcoin.

Terwijl bitcoin de afgelopen 12 maanden met ongeveer 280 procent is gestegen, zijn Marathon (750 procent) en Riot (850 procent) nog harder gestegen.

BlackRock niet de enige koper van Riot en Marathon

Het grote BlackRock is zeker niet de enige vermogensbeheerder die bitcoin en bitcoin miners op de korrel heeft. Ook de Fidelity Group en Vanguard Group hebben in de afgelopen maanden niet stilgezeten.

Beide partijen zijn aanbieders van enkele grote ETFs waarvan het portfolio voor een gedeelte uit bitcoin miners bestaat. Zo zijn de Stock Market ETF en de Information Technology ETF van Vanguard de op 3 en 4 na grootste hodlers van Riot Blockchain.

Eerder dit jaar kocht Fidelity voor ongeveer $20 miljoen 7,4 procent van de aandelen van Marathon. Die aandelen zijn door de fondsbeheerder verdeeld over 4 verschillende ETFs die samen een market cap van $170 miljard hebben. Een relatief kleine investering dus, maar het is een begin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties