Directeurs van bitcoin mining bedrijf Compass nemen ontslag na tegenslagen

De CEO van Compass Mining Whit Gibbs heeft samen met CFO Jodie Fisher ontslag genomen bij het mining bedrijf.

Tegenslagen

Ze hadden te maken met “meerdere tegenslagen en teleurstellingen”. In een verklaring schrijven ze dat dit de ultieme missie om “mining gemakkelijk en toegankelijk te maken” in de weg staat. Daardoor stappen de twee terug uit hun positie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk: Gibbs was tevens de oprichter van het bedrijf.

Inmiddels zijn Chief Technology Officer Paul Gosker en Chief Mining Officer Thomas Heller aangesteld als interim codirecteurs en CEO’s.

Ondertussen gaat het bestuur op zoek naar mensen om die functies permanent te vervullen.

“Door deze herstructurering is het bedrijf volledig gefocust op het terugwinnen van de goodwill van onze belanghebbenden en de community, en op het waarmaken van onze missie om de beste service te bieden aan miners van elke omvang.”

Compass Mining host mining rigs van individuele klanten in faciliteiten in de VS en Canada. Je kunt als het ware een losse ASIC onderbrengen op de mining farms van Compass. Zij regelen alles qua faciliteit, elektriciteit en onderhoud.

Daarbij is de laatste maanden wel duidelijk geworden dat er ook zoiets bestaat als ‘not your rig, not your hashrate’. Als klant heb je namelijk niets fysieks in handen.

Frisse (her)start

De laatste maanden had Compass last van problemen. Ze konden een energierekening niet betalen, waardoor ze een van de faciliteiten in Maine moesten afstaan aan Dynamics Mining.

Ook had het bedrijf mining rigs in Rusland staan. Na de sancties van de Verenigde Staten, kwamen $30 miljoen aan rigs vast te zitten in Siberië. Compass werkte hier samen met BitRiver.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën pakte bitcoin miners in Rusland aan. Het departement voor buitenlandse assets voegde BitRiver en 10 dochterbedrijven toe aan haar zwarte lijst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer