Dit Australische beursgenoteerde bedrijf installeert 29.000 bitcoin miners

Mawson Infrastructure Group, een bitcoin mining bedrijf uit Australië, breidt zijn capaciteit de komende jaren flink uit. In de staat Georgia komt er 300 megawattpiek (MW) aan capaciteit bij.

Dat kondigt de onderneming in een persbericht aan. Aan het einde van dit jaar moet de totale rekenkracht zijn gegroeid naar 2.000 petahash per seconde (PH/s). Eind 2022 moet het zelfs naar 5.000 PH/s gegroeid zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitbreidingsplannen van Mawson passen in een markttrend: een minder dominant China vanwege een verbod op bitcoin mining, terwijl landen als VS, Canada en Kazachstan daarvan profiteren. In juli liet Mawson weten dat het in onderhandeling was met de stad Sandersville voor het neerzetten van meer datacenters. Volgens informatie van The Block kan men daar genieten van een stroomprijs van 4 dollarcent per kilowattuur.

Volgens commercieel directeur Nick Hughes-Jones is er inmiddels minstens één datacenter al operationeel in Georgia en zijn de volgende twee fasen afgerond eind dit jaar. dat de site in Georgia operationeel is met een voortdurende uitbreidingstijdlijn. De tweede fase wordt “gebouwd en moet in september worden voltooid” en de derde fase is gepland voor het vierde kwartaal van 2021, zei hij.

Bij Canaan lopen momenteel twee pre-orders van respectievelijk 17.352 en 11.760 stuks van het nieuwste model miner. Deze miners worden verstuurd naar locaties in de VS en thuisland Australië.

Tegen de huidige prijs en moeilijkheidsgraad van bitcoin zou de nieuwste generatie apparatuur van Canaan een bruto winst van circa 90% moeten opleveren tegen een stroomprijs van 4 dollarcent per kilowattuur.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...