Dit Amerikaanse stablecoinbedrijf vraagt licentie in Frankrijk aan

Circle, uitgever van de USDC stablecoin, heeft een cryptolicentie aangevraagd in Frankrijk. Het is een poging om een vaste voet aan de Europese grond te krijgen.

Het bedrijf uit Boston heeft afzonderlijke aanvragen ingediend als geregistreerde aanbieder van digitale activadiensten en een erkende financiele instelling voor elektronisch geld te worden, zegt Circle in een persbericht.

Zodra de vergunning binnen is, kan Circle zijn producten aan klanten in Frankrijk gaan aanbieden. Zo kunnen Franse brokers en beurzen de stablecoin USDC in hun aanbod opnemen. De voordelen van een stablecoin is dat het betalingsverkeer sneller en goedkoper gaat dan via het bancaire SEPA netwerk. Met name handelaren zijn stablecoins een uitkomst om razendsnel in en uit bitcoin te stappen.

Voor Circle is het ook van belang dat hun Euro Coin (EUROC), een stablecoin gedekt door de euro, tractie krijgt in Europa. Volgens Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, zet deze stap de “Europese groeistrategie in een hogere versnelling”.

Aanscherping regels

Frankrijk heeft onlangs zijn regels voor cryptolicenties aangescherpt in de aanloop naar een Europees breed raamwerk voor digitale activa beter bekend als Markets in Crypto-Assets. Circle heeft al vergunningen op zak in enkele Amerikaanse staten en in Singapore. USDC is na Tether USDT de meest verhandelde stablecoin in de markt.

De dekking van USDC is onlangs getest nadat het losgekoppeld was van de dollar. De reden was dat een deel van de stablecoin-reserves geparkeerd stond bij Silicon Valley Bank terwijl het op instorten stond. Als de overheid niet had ingesprongen, kon Circle en andere rekeninghouders fluiten naar hun geld omdat maar tot 250.000 dollar is verzekerd.

Lees meer over:
CircleFrankrijkstablecoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...