Dit bedrijf wil winst maken op 95.000 bitcoin

Dit bedrijf wil winst maken op 95.000 bitcoin

MicroStrategy onderzoekt meer mogelijkheden om geld te verdienen met hun bitcoin (BTC). Het Amerikaanse bedrijf heeft sinds 2020 een totaal van 129.218 BTC in kas.

Michael Saylor en het managementteam leggen in een uitgebreide call uit wat de plannen zijn. MicroStrategy is een softwarebedrijf, maar is inmiddels ook een van de grootste bitcoinbedrijven in de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven ligt de waarde van hun bitcoinkapitaal op zo'n $4,9 miljard. Het geld is ondergebracht in dochterbedrijf MacroStrategy.

MacroStrategy zoekt nu naar mogelijkheden om meer omzet te generen uit hun spaargeld.

Uitlenen en winstmaken

Het uitlenen van bitcoin komt niet zonder risico. Toch is MicroStrategy inmiddels actief in deze markt. Recentelijk werd er voor $205 miljoen geleend om meer bitcoin te kopen. De lening wordt echter gedekt door hun eigen bitcoin.

In de praktijk gebruiken zij bitcoin dus als financieel instrument om nog meer bitcoin te kopen.

Nu gaat het bedrijf op jacht naar andere mogelijkheden om hun BTC in te zetten.

Het geld van MicroStrategy

MicroStrategy zet dus groots in op bitcoin. Om dat in perspectief te zetten delen ze regelmatig hun cijfers. Een aantal opmerkelijke statistieken op een rij:

  • MicroStrategy kocht voor $3,967 miljard aan bitcoin
  • De 129.218 BTC was tijdens de call $5.893 miljard waard
  • De gemiddelde aankoopprijs per stuk komt neer op $30.700
  • 95.643 BTC is vrij te besteden. MacroStrategy beheert dit kapitaal
  • 19.466 bitcoin wordt gebruikt als onderpand voor de lening bij Silverbank

MicroStrategy begon hun reis in 2020 met $250 miljoen aan bitcoin. In 2013 voorspelde CEO Michael Saylor nog een snelle dood van bitcoin. Hijzelf en zijn organisatie zijn inmiddels helemaal om. Ze zijn in rap tempo een belangrijke speler geworden in de wereld van bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties